De tuchtcommissie van de UEFA heeft Feyenoord dinsdag voor de vierde keer dit seizoen een boete opgelegd. Dat gebeurde naar aanleiding van het gedrag van supporters rond de Conference League-wedstrijd tegen Slavia Praag (2-1).

De Rotterdammers krijgen de geldboete van ruim 50.000 euro voor het gooien van voorwerpen, het afsteken van vuurwerk en het blokkeren van de trappen bij de thuiswedstrijd op donderdag 30 september.

Eerder dit seizoen kreeg Feyenoord al boetes na de Europese thuisduels met FC Drita, FC Luzern en IF Elfsborg. De club heeft dit seizoen in totaal al 124.125 euro aan boetes moeten betalen aan de UEFA.

Tot dusver heeft elke Europese thuiswedstrijd van Feyenoord in dit seizoen nog geresulteerd in een boete. De ploeg van trainer Arne Slot speelt donderdag tegen 1. FC Union Berlin in De Kuip.

De UEFA heeft een geplande sfeeractie met een spandoek dat refereert aan het bombardement van Rotterdam door de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog op voorhand verboden. De supportersvereniging van Feyenoord sprak van "een belachelijk besluit".

Overigens zijn er bij Union Berlin coronazorgen in de aanloop naar het duel met Feyenoord. De hele selectie heeft zich laten testen na de wedstrijd van zaterdag tegen VfL Wolfsburg, waar spits Wout Weghorst bleek te zijn besmet.

Bekijk de standen en het programma in de Conference League