Goedemiddag en welkom in dit liveblog! Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van de vier zondagwedstrijden in de Eredivisie.

  • Eredivisie
  • Uitslagen:
  • AZ-Utrecht 5-1
  • Sparta-Groningen 1-1
  • NEC-Vitesse 0-1
  • Twente-Willem II 1-1
Eredivisie · zondag 17 oktober om 16:46
Met het laatste fluitsignaal in Enschede is er een einde gekomen aan speelronde 9. Komende week komen Ajax, PSV, Feyenoord, Vitesse en AZ midweeks in actie in Europa. Tot dan!
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 16:40
Afgelopen! Twente en Willem II spelen gelijk in een verhit duel in Enschede. De doelpunten komen in een wedstrijd met twee rode kaarten op naam van Dimitrios Limnios en Ché Nunnely.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 16:39
90+3' FC Twente lijkt de meeste aanspraak te maken op de drie punten. Oosterwolde breekt door aan de linkerkant, maar vindt geen ploeggenoot met zijn lage voorzet.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 16:36
90' Er komen nog minimaal vier minuten aan extra tijd bij in Enschede. Krijgt het slotstuk van speelronde 9 nog een winnaar?
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 16:32
84' Opnieuw wordt Misidjan gevaarlijk, maar weer belandt zijn inzet naast het doel van Wellenreuther.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 16:27
78' Sinds de rode kaart van Willem II komt de wedstrijd weer wat meer tot leven. Invaller Misidjan zorgt voor dreiging, maar schiet een metertje of vijf naast.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 16:24
Twente-Willem II is met twee rode kaarten en tal van opstootjes absoluut geen makkelijke wedstrijd voor scheidsrechter Jochem Kamphuis.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 16:22
76' Rood Willem II!

Ook Willem II moet met tien man verder! Derrick Köhn maakt een overtreding op Ricky van Wolfswinkel en wordt met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 16:20
73' Ook FC Twente gaat wisselen. Oud-Willem II-aanvaller Virgil Misidjan komt binnen de lijnen bij de thuisploeg.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 16:18
69' Een dubbele wissel bij Willem II: aanvoerder Pol Llonch gaat naar de kant voor Ringo Meerveld, terwijl Argyris Kampetsis erin komt voor Kwasi Wriedt.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 16:10
60' Na een kwartier in de tweede helft is het publiek in Enschede een beetje in slaap gedompeld. Er valt weinig te genieten en ook de strijd van de eerste helft lijkt verdwenen.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 16:01
50' Het zal even wennen zijn voor Willem II, dat het spel in de tweede helft moet gaan maken in de Grolsch Veste. Vooralsnog blijft de thuisploeg eenvoudig op de been.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:52
47' Goal Willem II afgekeurd!

Willem II denkt via Wriedt direct na rust te profiteren van het overtal, maar de grensrechter steekt zijn vlag in de lucht. De aanvaller was nét te vroeg weg.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:50
Aftrap tweede helft! Beide ploegen zijn ongewijzigd begonnen aan de tweede helft.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:49
Ramiz Zerrouki is de eerste Algerijn die een Eredivisie-duel met rood verlaat.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:35
Rust! Na een eerste helft zonder goed voetbal, maar met veel opstootjes staat het 1-1 in de Grolsch Veste.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:33
47+3' Rood FC Twente!

De rust om af te koelen komt te laat voor Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki. Hij gooit de bal gefrustreerd weg en krijgt daarom zijn tweede gele kaart. Twente moet straks met tien man verder.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:32
44' De oproep van de stadionomroeper lijkt weinig te helpen, maar wellicht dat de theepauze straks bij kan dragen aan een rustigere tweede helft.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:30
43' Het spel ligt even stil in de Grolsch Veste. De stadionomroeper roept de Twente-supporters op om op te houden met het uitschelden van scheidsrechter Jochem Kamphuis.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:26
41' Het aantal overtredingen neemt toe en daar wordt het spel niet beter op. Michal Sadílek loopt onnodig hard door op Willem II-middenvelder Pol Llonch.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:21
35' Een opstootje tussen Ramiz Zerrouki en Derrick Köhn. Zerrouki daagt uit en Köhn laat zich uit de tent lokken. Jochem Kamphuis geeft beide spelers een gele kaart.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:19
Ché Nunnely is de gevierde man na de 1-1 in Enschede. De gelijkmaker van de Tilburgers kwam behoorlijk uit de lucht vullen.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:12
25' Ook de VAR keurt het doelpunt van Nunnely goed: 1-1.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:09
24' GOAL Willem II! 1-1

Nunnely schiet Willem II weer naast FC Twente! Er zijn echter wel protesten van Twente-spelers, omdat de bal de hand van de aanvaller zou hebben geraakt. Daar gaat de VAR van dienst ongetwijfeld nog even naar kijken.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:03
Dimitrios Limnios maakte zojuist zijn tweede treffer in de Eredivisie.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 15:00
13' Een vrije trap van Sadílek zorgt voor dreiging in het strafschopgebied van Willem II. FC Twente houdt er slechts een corner aan over.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 14:52
6' GOAL FC Twente! 1-0

Dimitrios Limnios profiteert van geklungel in de Tilburgse defensie! Ché Nunnely wil de bal terugspelen op Emil Bergström, maar die mist de bal, waarna Limnios kan scoren.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 14:46
Aftrap! Het slotstuk van deze Eredivisie-speelronde tussen Twente en Willem II is begonnen in Enschede.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 14:42
Opstelling! Bij de bezoekers uit Tilburg begint Max Svensson na acht invalbeurten voor het eerst in een Eredivisie-duel in de basis bij Willem II.

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Owusu, Bergström, Jenssen, Köhn; Llonch, Svensson, Saddiki; Nunnely, Wriedt, Köhlert.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 14:39
Opstelling! Bij FC Twente keren Jayden Oosterwolde en Giovanni Troupée terug in de basis. Van Oosterwolde houdt goede herinneringen over aan Willem II. Hij maakte het enige Eredivisie-doelpunt van zijn carrière tegen de Tilburgers. 

Opstelling FC Twente: Unnerstall; Troupée, Pröpper, Higlers, Oosterwolde; Zerrouki, Vlap, Sadílek; Rots, Van Wolfswinkel, Limnios.
FC Twente-Willem II · zondag 17 oktober om 14:36
We gaan in sneltreinvaart door naar Enschede, waar Willem II op bezoek komt.
NEC-Vitesse · zondag 17 oktober om 14:32
Afgelopen! Vitesse wint de verhitte Gelderse derby tussen NEC en Vitesse. Aanvaller Nikolai Frederiksen is de matchwinner namens de Arnhemmers.
NEC-Vitesse · zondag 17 oktober om 14:32
90+8' Vitesse-aanvaller Von Moos probeert de wedstrijd te beslissen met een schot van afstand, maar zijn poging gaat net naast. Vitesse houdt NEC in leven.
NEC-Vitesse · zondag 17 oktober om 14:30
90+7' Schubert vangt een Nijmeegse voorzet en blijft even op de grond liggen. Er is nog één minuutje te spelen.
NEC-Vitesse · zondag 17 oktober om 14:27
90+4' Voetballend komt de thuisploeg er maar moeizaam doorheen en dus besluit Elayis Tavsan maar eens uit te halen. Zijn poging gaat een metertje naast.
NEC-Vitesse · zondag 17 oktober om 14:26
90+3' NEC heeft de bal en schuift langzaam maar zeker op naar het doel van Vitesse-doelman Markus Schubert. Moet hij nog een keer in actie komen?
NEC-Vitesse · zondag 17 oktober om 14:24
90' In Nijmegen komen er door al het oponthoud nog acht minuten aan blessuretijd bij.
Sparta Rotterdam-FC Groningen · zondag 17 oktober om 14:23
Afgelopen! Sparta en FC Groningen spelen gelijk op Het Kasteel: 1-1. Cyril Ngonge zette de bezoekers op voorsprong, Bryan Smeets zorgde voor de gelijkmaker.
Sparta Rotterdam-FC Groningen · zondag 17 oktober om 14:20
90+4' Er komen vier minuten aan extra tijd bij in Rotterdam.
NEC-Vitesse · zondag 17 oktober om 14:20
85' Het lukt Vitesse niet meer om NEC van de eigen helft te houden. Ook het publiek heeft nog hoop op een punt en dus gaan de fans van NEC nog maar eens achter hun ploeg staan.
Sparta Rotterdam-FC Groningen · zondag 17 oktober om 14:19
90' Leeuwenburgh heeft veel moeite met een vrije trap van Sparta-middenvelder Mijnans, maar hij redt op het allerlaatste moment met zijn voet.
NEC-Vitesse · zondag 17 oktober om 14:10
76' Iván Márquez stuurt de bal met zijn hoofd naar de verre hoek, maar daar is Vitesse-doelman Markus Schubert alweer om de bal weg te tikken. Het eindoffensief van de Nijmegenaren lijkt begonnen.