De Hongaarse voetbalbond MLSZ heeft donderdag meerdere Hongaarse supporters stadionverboden van twee jaar opgelegd, omdat ze afgelopen dinsdag tijdens een WK-kwalificatieduel betrokken waren bij vechtpartijen met de politie. Het duel met Engeland op Wembley eindigde in 1-1.

"Meerdere raddraaiers die door veiligheidsmensen zijn geïdentificeerd, zijn voor twee jaar verbannen van sportwedstrijden volgens de bepalingen van de Hongaarse sportwet", vertelde een woordvoerder van MLSZ aan persbureau AFP. Hij zei niet hoeveel fans een stadionverbod hebben gekregen, omdat het onderzoek nog gaande is.

Kort na het begin van de wedstrijd raakten zo'n duizend fans in het uitvak op Wembley slaags met de oproerpolitie. Die moest ingrijpen nadat agenten het vak in waren gekomen om een Hongaarse fan te arresteren. De supporter had een steward op racistische wijze uitgescholden.

De Hongaarse bond meldde dat de politie nader onderzoek zal doen naar supporters die zich hebben misdragen, maar niet ter plekke zijn herkend.

Voor de appgebruikers: klik op de tweet om de video van de ongeregeldheden op Wembley te bekijken.