FC Barcelona heeft donderdag het contract van Pedri opengebroken en met vier jaar verlengd. De verbintenis van de achttienjarige Spanjaard loopt nu tot medio 2026 en bevat een afkoopsom van 1 miljard euro.

Dat betekent dat een club die 1 miljard euro neerlegt Pedri kan overnemen zonder dat ze met Barcelona hoeft te onderhandelen. Op deze manier hoopt Barcelona het talent uit handen van schatrijke clubs te houden. In Spanje heeft Karim Benzema (Real Madrid) een soortgelijke clausule.

Pedri brak afgelopen seizoen onder trainer Ronald Koeman door bij de Catalaanse club. Hij verhuisde vorig jaar van Las Palmas naar Barcelona en veroverde direct een basisplaats in het elftal van Koeman. Hij deed net als Frenkie de Jong in 37 van de 38 competitieduels mee.

Ook werd Pedri Spaans international en deed hij met zijn land mee aan het EK én de Olympische Spelen. De middenvelder speelde in een jaar tijd maar liefst 78 wedstrijden.

Dit seizoen speelde Pedri pas vier wedstrijden voor FC Barcelona. Hij maakte onlangs na een blessure zijn rentree in het verloren Champions League-duel met Benfica (3-0), maar hield daar direct een nieuwe blessure aan over.

Na de contractverlenging van Pedri hoopt FC Barcelona nog een vijftal spelers langer aan zich te binden. Zo zou de club de contracten van Ansu Fati, Gavi, Ronald Araújo, Ousmane Dembélé en Sergi Roberto willen verlengen.

Bekijk de samenvatting van Benfica-FC Barcelona (3-0)
201
Bekijk de samenvatting van Benfica-FC Barcelona (3-0)