ADO Den Haag is ontstemd over de ongeregeldheden bij de gewonnen thuiswedstrijd zondag tegen FC Den Bosch (3-2). De club hoopt met camerabeelden te achterhalen welke toeschouwers zich misdroegen.

Het duel in het Cars Jeans Stadion moest in de openingsfase korte tijd worden onderbroken, omdat fans van ADO vuurwerk op het veld gooiden. Na de wedstrijd liep het buiten het stadion in Den Haag uit de hand. De politie hield vijf mensen aan.

ADO zegt maandag in een verklaring dat het "onaangenaam verrast" is door het wangedrag van de toeschouwers. "Wij keuren de spreekkoren, het vuurwerk en de ongeregeldheden van een klein deel van de aanwezige personen in ons stadion af en distantiëren ons hiervan."

Met camerabeelden en een systeem voor spraakherkenning hoopt ADO de daders op te sporen. Zij kunnen een stadionverbod tegemoetzien.

ADO-fans toonden verschillende spandoeken.

ADO-fans toonden verschillende spandoeken.
ADO-fans toonden verschillende spandoeken.
Foto: Pro Shots

'ADO neemt deze zaak zeer serieus'

Het vuurwerk werd op het veld gegooid vanaf Midden-Noord, het vak met de fanatieke aanhang ter hoogte van de middenlijn. De fans hielden spandoeken omhoog met teksten als "KNVB maffia" en "Ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots".

Vanwege de financiële problemen kreeg ADO dit seizoen al zes punten aftrek van de licentiecommissie. Daar komen op korte termijn nog eens drie punten aftrek bij.

Volgens ADO is door interventie van stewards en medewerkers escalatie voorkomen. "Wij betreuren dat het na de wedstrijd alsnog tot een confrontatie is gekomen en ingrijpen van de politie nodig was."

"ADO Den Haag wil benadrukken dat het deze zaak zeer serieus neemt en alle tot beschikking staande middelen zal gebruiken om degenen die verantwoordelijk zijn voor dit wangedrag op te sporen en te veroordelen."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Keuken Kampioen Divisie