Oussama Tannane zal voorlopig niet in actie komen voor Vitesse. De 27-jarige spelmaker is maandag voor onbepaalde tijd teruggezet naar het belofteteam van de Eredivisie-club.

Tannane praatte vorige week met de clubleiding over ontbinding van zijn contract, dat tot het einde van dit seizoen loopt. Die gesprekken leverden geen overeenstemming op, meldt Vitesse maandag op de site.

Trainer Thomas Letsch zette de middenvelder twee weken geleden uit de selectie van het eerste elftal. "Ik kreeg de laatste dagen niet het gevoel dat hij gefocust is", zei de Duitse coach toen.

Tannane miste voor de interlandperiode de wedstrijden tegen Stade Rennais (1-2-nederlaag) en Feyenoord (2-1-zege). Zijn rol bij Vitesse zou nu weleens helemaal uitgespeeld kunnen zijn.

Tannane was vorig seizoen een van de uitblinkers bij Vitesse, dat knap als vierde eindigde in de Eredivisie. De elfvoudig Marokkaans international hoopte afgelopen zomer te vertrekken uit Arnhem, maar hij vond geen nieuwe club.

Letsch zette Tannane tijdens diens transferbeslommeringen op de bank en gaf hem zijn basisplaats niet terug na het sluiten van de markt. Tannane speelde dit seizoen slechts zeven duels, waarvan vier als invaller.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie