Ivoorkust heeft vrijdag een nieuwe zege geboekt in de kwalificatiereeks voor het WK van 2022. De ploeg van bondscoach Patrice Beaumelle won met 0-3 van Malawi. PSV-middenvelder Ibrahim Sangaré maakte het tweede doelpunt.

Ivoorkust kwam in de 36e minuut op voorsprong door een doelpunt van Sivasspor-middenvelder Max Gradel. De 0-1-stand stond lang op het scorebord. Pas diep in de tweede helft wist Ivoorkust het duel te beslissen.

Sangaré zorgde vijf minuten voor tijd voor de 0-2. De 23-jarige PSV'er werd met een steekpass bediend door Gervinho en schoot de bal vervolgens in de korte hoek. In blessuretijd tekende Jérémie Boga van Sassuolo ook nog voor de 0-3.

Bij Ivoorkust deed Sangaré, die in zijn laatste twee duels voor PSV ook al wist te scoren, de hele wedstrijd mee. Ajax-spits Sébastien Haller, die tijdens de vorige kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen (2-1) nog twee keer scoorde, ontbrak vanwege privéomstandigheden.

Ivoorkust gaat na drie speelrondes met zeven punten aan de leiding in groep D van de Afrikaanse kwalificatiereeks. De Ivorianen, die maandag thuis weer tegen Malawi spelen, hebben een voorsprong van één punt op Kameroen.