Devyne Rensch maakt deel uit van de selectie van Jong Oranje voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Zwitserland en Wales. Ook Kjell Scherpen keert terug bij de Nederlandse beloften.

De achttienjarige Rensch werd door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorselectie van 'het grote' Oranje, maar overleefde de laatste schifting niet. De verdediger van Ajax is bovendien net terug van blessureleed en mag zich nu bij de beloften bewijzen.

Datzelfde geldt voor Scherpen. De 21-jarige keeper verruilde Ajax afgelopen zomer voor Brighton & Hove Albion, maar speelde mede door blessureleed nog geen wedstrijd in de hoofdmacht. Hij keepte wel één duel voor de beloftenploeg.

Met Anthony Musaba zit er ook een debutant in de selectie van Jong Oranje. De aanvaller van sc Heerenveen, die dit seizoen wordt gehuurd van AS Monaco, speelde dit seizoen al drie Eredivisie-wedstrijden voor de Friezen.

Jong Oranje vervolgt de EK-kwalificatiereeks op vrijdag 8 oktober met een uitwedstrijd tegen Jong Zwitserland (aftrap 19.00 uur). Vier dagen later wacht in Nijmegen een krachtmeting met de leeftijdsgenoten van Wales (aftrap 20.00 uur).

De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi hoopt zich te kwalificeren voor het EK, dat in juli 2023 in Georgië en Roemenië wordt gehouden. De groepswinnaars van de negen poules en de beste nummers twee plaatsen zich. De overige nummers twee zijn veroordeeld tot de play-offs.