De zorgen voor Ronald Koeman bij FC Barcelona nemen steeds meer toe. De Nederlandse coach zag zijn ploeg donderdagavond ook punten verspelen op bezoek bij Cádiz: 0-0. Bovendien kreeg Frenkie de Jong in de tweede helft rood.

Barcelona had in de eerste helft veel meer balbezit dan Cádiz (78 tegenover 22 procent), maar slaagde er niet in om kansen te creëren. Kort na rust ontsnapten de bezoekers bovendien aan de 1-0 bij een afstandsschot van Álvaro Negredo, dat werd gekeerd door Marc-André ter Stegen.

Even later werd Barcelona voor het eerst gevaarlijk. Memphis Depay had de 0-1 voor het intikken, maar hij maaide over de bal heen na een voorzet van Luuk de Jong. Ook met een afstandsschot kwam Memphis niet tot scoren.

Halverwege de tweede helft moest Barcelona bovendien met tien man verder. Frenkie de Jong kreeg in een tijdsbestek van slechts vijf minuten twee gele kaarten en moest het veld dus verlaten.

Koeman bracht onder anderen Philippe Coutinho en Riqui Puig nog in het veld, maar ook zij konden het tij niet keren. Tien minuten voor tijd ontsnapte Barcelona opnieuw aan een achterstand toen Puig de bal verspeelde en Ter Stegen redding moest brengen. De rebound was niet besteed aan Salvi.

Diep in blessuretijd kreeg Memphis nog een uitgelezen kans om Barcelona aan de overwinning te helpen, maar hij schoot voorlangs. Bovendien werd Koeman vlak voor het laatste fluitsignaal naar de tribune gestuurd wegens commentaar op de arbitrage.

Memphis Depay baalt van een gemiste kans voor Barcelona.

Memphis Depay baalt van een gemiste kans voor Barcelona.
Memphis Depay baalt van een gemiste kans voor Barcelona.
Foto: Getty Images

Achterstand Barcelona op Real negen punten

Afgelopen maandag speelde Barcelona ook al gelijk tegen Granada. In Camp Nou redde Ronald Araújo toen een punt: 1-1. Een week eerder ging de ploeg van Koeman in de Champions League kansloos met 0-3 onderuit tegen Bayern München.

Door het gelijkspel is Barcelona met negen punten uit vijf wedstrijden terug te vinden op de zevende plaats. De achterstand op koploper Real Madrid, dat wel een duel meer gespeeld heeft, bedraagt inmiddels zeven punten.

De druk op Koeman zal alsmaar toenemen. Het Barcelona-bestuur uitte deze week al openlijk zijn twijfels over de oud-bondscoach van Oranje, ook al liet voorzitter Joan Laporta vlak voor het duel in Cádiz weten dat Koeman ongeacht het resultaat niet voor ontslag hoefde te vrezen.

Eerder op donderdagavond boekte Real Sociedad een moeizame zege in Spanje. De tegenstander van PSV in de Europa League won mede dankzij twee goals van Aritz Elustondo met 2-3 bij Granada. Sociedad staat derde, op drie punten van Real Madrid.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in La Liga