Goedendag en welkom in het liveblog van de Eredivisie. Mijn naam is Menno Waebeke en ik houd je hier op de hoogte van de twee duels van vandaag. Veel plezier!

  • Zesde speelronde
  • Uitslagen: 
  • SC Cambuur-Heracles Almelo 2-1
  • FC Twente-AZ 3-1
RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam · gisteren om 20:51
Afgelopen!

Door een late treffer van Kramer boekt RKC een belangrijke 1-0-zege op Sparta in de kelder van de Eredivisie.
RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam · gisteren om 20:49
90' Er komen 2 minuten extra tijd bij.
RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam · gisteren om 20:45
89' GOAL RKC! 1-0

Hij liet twee goede kansen liggen, maar Michiel Kramer lijkt toch de held van Waalwijk te worden. De spits kopt van dichtbij raak na een voortreffelijke indraaiende voorzet van invaller Bel Hassani. RKC lijkt op de valreep drie belangrijke punten te gaan pakken.
RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam · gisteren om 20:40
80' Tegen de verhouding in is het bijna Sparta dat op voorsprong komt. Invaller Mario Engels schuift de bal vanaf de rand van het strafschopgebied langs doelman Etienne Vaessen, maar ook langs de verkeerde kant van de paal.
RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam · gisteren om 20:36
78' Na rust heeft RKC het meeste recht op de overwinning, maar de thuisploeg springt niet zorgvuldig met de schaarse kansen om. Deze keer is invaller Bel Hassani net niet scherp genoeg in het strafschopgebied.
RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam · gisteren om 20:27
70' RKC wordt steeds sterker. Na een tweede goede kans voor Kramer schiet Odgaard rakelings voorlangs.
RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam · gisteren om 20:21
64' Kramer tikt uit frustratie met zijn hoofd tegen de paal. De spits lijkt de bal na een van richting veranderde voorzet van Bakkari voor het intikken te hebben, maar schiet van dichtbij over.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 20:15
Het zal nog wel even onrustig blijven in Zwolle, dat de eerste overwinning van het seizoen op uitbundige wijze viert.
RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam · gisteren om 20:13
56' Osman geeft de bal met heel veel gevoel op Van Crooy, die te lang treuzelt en zo de kans voor Sparta verloren ziet gaan.
RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam · gisteren om 20:03
46' Aftrap tweede helft!

Hopelijk hebben RKC en Sparta het beste bewaard voor de tweede helft. Beide ploegen hebben de punten extra hard nodig nu hekkensluiter PEC Zwolle onderin de druk wat opvoert.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 20:00
Afgelopen!

PEC Zwolle wint met 1-0 en boekt eindelijk de eerste overwinning van het seizoen. Bram van Polen is het goudhaantje met een benutte penalty in blessuretijd. Rai Vloet zal door zijn totaal mislukte 'Panenka' slecht slapen vanavond.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 19:53
90+3' Het wordt nog even aftellen voor de thuisploeg, want de blessuretijd bedraagt in totaal zeven minuten.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 19:51
90+2' GOAL PEC Zwolle! 1-0

Het stadion ontploft, want Bram van Polen schiet onberispelijk raak! De eerste overwinning van PEC Zwolle dit seizoen lijkt er dan toch eindelijk te komen.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 19:49
89' Penalty PEC Zwolle!

Na ingrijpen van de VAR krijgt nu ook PEC een strafschop, nadat Huiberts onderuit wordt gehaald.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 19:48
Rust: 0-0.

De doelpunten zijn duur vanavond. RKC en Sparta zoeken na een povere eerste helft met 0-0 de kleedkamer op.
RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam · gisteren om 19:38
36' Een gezapige eerste helft, al liet Jens Odgaard het publiek even wakker schrikken. Een boogbal van de Deense spits wordt door doelman Maduka Okoye maar net onder de lat weggewerkt.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 19:32
73' Rai Vloet mist!

Wat een pijnlijk moment voor de middenvelder! Hij wil indruk maken met een 'Panenka', maar ziet de bal tot zijn afgrijzen ruim over het doel van Lamprou vliegen.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 19:30
70' Penalty Heracles!

De bal gaat op de stip nadat Koolwijk met zijn been Burgzorg tegen het gras werkt.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 19:23
63' Heracles denkt op voorsprong te komen, nadat Sierhuis de bal van dichtbij in het doel tikt. Het feestje gaat echter niet door, want de VAR ziet dat Quagliata, die de assist gaf, een paar centimeter buitenspel stond. Het blijft dus gewoon 0-0.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 19:22
62' Gervane Kastaneer had PEC Zwolle aan de felbegeerde voorsprong kunnen helpen. Hij krijgt een open kopkans uit een corner, maar ziet zijn poging rakelings voorlangs gaan.
RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam · gisteren om 19:21
18' Het spektakel op de Nederlandse velden blijft voorlopig een beetje uit. Sparta komt er af en toe dreigend uit, maar meer dan een aardige voorzet van rechtsback Jans heeft het nog niet opgeleverd.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 19:08
47' De eerste serieuze kans voor Heracles vanavond. RKC-keeper Kostas Lamprou heeft alle mogelijke moeite met een vrije trap van Kaj Sierhuis. Niemand van de uitploeg is echter attent genoeg om de rebound binnen te tikken.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 19:05
46' Aftrap tweede helft!

PEC en Heracles zijn begonnen aan de tweede helft. Het Zwolse publiek hunkert naar de eerste overwinning van het seizoen, maar voorlopig staat het nog altijd 0-0.
RKC Waalwijk-Sparta Rotterdam · gisteren om 19:01
1' Aftrap!

RKC en Sparta zullen vanavond met een schuin oog kijken naar PEC Zwolle en hopen om zelf de volle buit te pakken.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 18:52
Rust: 0-0.

Op slag van rust noteerden we nog een kansje voor Redan, maar zijn schot werd knap geblokt door Knoester. Daardoor staat het nog altijd 0-0, een logische stand na een weinig enerverende eerste helft.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 18:49
Om 21.00 uur staat er nog een wedstrijd in de kelder van de Eredivisie op het programma. Dit zijn de opstellingen van RKC (vijftiende) en Sparta (zeventiende):

Opstelling RKC: Vaessen; Gaari, vd Buijs, Touba, Meulensteen, Büttner; Anita, Bakari, El Bouchataoui; Odgaard, Kramer.

Opstelling Sparta: Okoye; Pinto, Beugelsdijk, Vriends, Jans; Auassar, Smeets, Osman; Mijnans, Thy, Van Crooy.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 18:45
40' PEC Zwolle en Heracles leggen voorlopig een uitermate teleurstellende wedstrijd op de mat. De schaarse kansen zijn voor de thuisploeg: Daishawn Redan kon een voorzet net niet binnen werken en Dean Huiberts schoot op de vuisten van Janis Blaswich.
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 18:41
Stand aan kop Eredivisie:
1. Ajax 9-22
2. PSV 9-21
3. FC Utrecht 10-20
4. Willem II 10-18
5. Feyenoord 8-16
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 18:36
Afgelopen!

FC Utrecht wint met 2-1 van Heerenveen en klimt naar de derde plaats in de Eredivisie. Invaller Sander van de Streek kroonde zich tot matchwinner door de bal op fraaie wijze vallend in het doel te koppen.
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 18:32
90' Er komen drie minuten extra tijd bij.
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 18:28
Deze driedubbele wissel, met Ter Avest, Van de Streek (en Balk) kan wel eens een gouden zet kunnen zijn geweest van René Hake.
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 18:23
81' GOAL FC Utrecht! 2-1

De invallers doen het voor FC Utrecht! Na een harde voorzet van Ter Avest zet Van de Streek zijn hoofd tegen de bal, die hij al vallend met veel gevoel naar de lange hoek stuurt.
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 18:22
79' Daar was het dan bijna Henk Veerman! Na een goede combinatie krijgt de spits een vrije schietkans, maar zijn rollertje is niet krachtig genoeg om doelman Maarten Paes echt in de problemen te brengen.
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 18:19
75' Daar is Henk Veerman dan eindelijk! Kan de spits, die volgens trainer Johnny Jansen te weinig laat zien de laatste tijd, het verschil maken in het laatste kwartier?
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 18:16
73' Eindelijk weer eens een kans voor Utrecht. Ramselaar probeert invaller Ter Avest te bereiken, maar de bal wordt door Heerenveen op het nippertje verwerkt tot corner.
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 18:09
64' Een driedubbele wissel bij Utrecht. Van der Maarel, Timber en Boussaid gaan naar de kant en worden vervangen door Ter Avest, Balk en Van de Streek. Bij Heerenveen zit de verrassend gepasseerde Henk Veerman nog altijd op de bank.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 18:05
1' Aftrap!

Ook bij de tweede wedstrijd van vanavond is afgetrapt. PEC Zwolle hoopt thuis tegen Heracles eindelijk de eerste overwinning te boeken.
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 18:02
59' Het tempo ligt laag in de tweede helft en dat lijkt Heerenveen wel prima te vinden. Het thuispubliek is allesbehalve content, zo valt te horen aan het gefluit vanaf de tribunes.
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 17:54
50' Mark van der Maarel neemt de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in een keer op de pantoffel. In plaats van een wereldgoal te maken, vliegt de inzet van de rechtsback hoog over.
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 17:47
46' Aftrap tweede helft!

FC Utrecht, dat bij winst over Willem II heen wipt en alleen derde staat, zal niet tevreden zijn met een puntje thuis tegen Heerenveen. Lukt het de ploeg van René Hake om na rust het verschil te maken?
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 17:33
Rust: 1-1

Utrecht begon ijzersterk aan de wedstrijd en kwam via Moussa Sylla terecht op voorsprong. Een eigen doelpunt van Willem Janssen bracht Heerenveen langszij, waarna de bezoekers zeker niet meer onder doen voor de thuisclub.
FC Utrecht-sc Heerenveen · gisteren om 17:28
40' Na de 1-1 is het plotseling gedaan met het overwicht van FC Utrecht. Heerenveen krijgt via Arjen van der Heide zelfs een kans om op voorsprong te komen, maar Maarten Paes verwerkt de bal tot corner.
PEC Zwolle-Heracles Almelo · gisteren om 17:20
Om 20.00 uur neemt hekkensluiter PEC Zwolle het in eigen huis op tegen Heracles Almelo, dat twaalfde staat. Dit zijn de opstellingen:

Opstelling PEC Zwolle: Lamprou; Pabai, Van Polen, Kersten, Nakayama; Saymak, Strieder, Huiberts; Kastaneer, Redan, Adzic.

Opstelling Heracles: Blaswich; Bakboord, Rente, Knoester, Quagliata; Kiomourtzoglou, De la Torre, Vloet; Başaçıkoglu, Sierhuis, Burgzorg.