Het Franse voetbal is woensdagavond opnieuw opgeschrikt door supportersrellen. Het ging mis bij zowel Angers-Olympique Marseille als Montpellier-Girondins de Bordeaux.

Na het Ligue 1-duel tussen Angers en Olympique Marseille (0-0) ging het mis toen fans van Marseille over de hekken van het uitvak klommen en de confrontatie zochten met de Angers-aanhang in het naastgelegen vak.

Stewards en beveiligers wisten ternauwernood te voorkomen dat de relschoppers de tribune met Angers-fans op konden komen. Wel werden over en weer klappen uitgedeeld en voorwerpen gegooid.

De stadionspeaker in Stade Raymond-Kopa riep de relschoppers op zich te gedragen. "Alstublieft, alstublieft, welke beelden levert dit op?", riep hij wanhopig. "Doe alstublieft rustig."

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet voor beelden van de chaos bij Angers-Marseille.

Bordeaux-fans belaagd in Montpellier

Eerder op de avond raakten zeker zestien supporters van Girondins de Bordeaux gewond toen ze werden aangevallen door aanhangers van tegenstander Montpellier. Dat gebeurde toen ze voorafgaand aan het duel met de bus aankwamen in Montpellier.

Zo'n vijftig fans van de thuisclub vielen de bus van Bordeaux bij een rotonde aan met ijzeren staven en rookbommen.

Eerder dit seizoen ging het in de stadions al mis bij de wedstrijden OGC Nice-Olympique Marseille en RC Lens-Lille OSC. In Nice werden spelers van Marseille op het veld aangevallen door fans van de thuisclub, terwijl in Lens supporters van beide clubs elkaar te lijf gingen op het veld.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Ligue 1