FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta was woensdag verrast door de verklaring die Ronald Koeman voorlas op een persconferentie. De preses is niet blij met de actie van de Nederlandse coach.

Koeman koos er bij zijn perspraatje in de aanloop naar het duel met Cádiz CF voor om een verklaring voor te lezen, waarna hij direct weer vertrok. In zijn verklaring vroeg de oud-bondscoach van Oranje om steun en tijd en leek hij zich vooral tot het bestuur te richten, dat onlangs openlijk aan zijn toekomst twijfelde.

"Ik hoorde pas op het laatste moment wat hij zou gaan doen. Ik zag dat hij vrij gespannen was en vind deze actie niet nodig", zei Laporta woensdagavond in Andalusië, waar hij aanwezig was bij een supportersevenement.

"Hij is verplicht om naar een persconferentie te gaan en is daarbij vrij om te doen wat hij wil, maar ik denk dat hij beter gewoon de vragen van journalisten had kunnen beantwoorden."

Laporta wilde verder weinig kwijt over Koemans positie. "Hij is nog steeds onze coach, dus hij heeft onze steun, al is een trainer altijd afhankelijk van de resultaten en het spel."

De druk op de 58-jarige Koeman is flink toegenomen. Het matig spelende Barcelona is erg wisselvallig en presteerde in de laatste twee wedstrijden teleurstellend door kansloos te verliezen van Bayern München (0-3) en gelijk te spelen tegen Granada (1-1).

Koeman wil geen persvragen beantwoorden en vraagt in verklaring om steun
162
Koeman wil geen persvragen beantwoorden en vraagt in verklaring om steun

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in La Liga