Goedendag en welkom in dit liveblog. Wij, Mitch Marinus en Sam Blom, houden je vanavond op de hoogte van de Eredivisie-wedstrijden. Veel plezier!

  • Eredivisie
  • Speelronde 6
  • Feyenoord-sc Heerenveen 3-1
  • PEC Zwolle-Sparta Rotterdam 1-1
  • NEC-FC Utrecht 0-3
  • Go Ahead Eagles-PSV 1-2
  • FC Groningen-Vitesse 0-1
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:58
Arne Slot is sterk begonnen als coach van Feyenoord en bereikt vanavond ook een mooie mijlpaal. Hij is de eerste trainer sinds Thijs Libregts in 1983, die zijn eerste vijf officiële thuisduels als Feyenoord-coach wint.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:53
Afgelopen! Feyenoord geeft de zege op PSV een goed gevolg met een zege op sc Heerenveen. Een dubbelslag van Guus Til en een geweldige jubileumgoal van Bryan Linssen bezorgden Feyenoord drie punten. Joey Veerman deed wat terug namens de Friezen, maar de overwinning van Feyenoord is verdiend.
PEC Zwolle-Sparta Rotterdam · woensdag 22 september om 20:50
Afgelopen! PEC scoort voor het eerst en pakt het eerste punt van het seizoen, maar zal toch het gevoel hebben dat een punt niet genoeg is. Het is echter waar de ploeg van Art Langeler het mee zou moeten doen, na doelpunten van Vito van Crooij en Daishawn Redan in de eerste tien minuten.
PEC Zwolle-Sparta Rotterdam · woensdag 22 september om 20:50
90+2' PEC krijgt nog een mogelijkheid als Okoye helemaal mis zit bij een vrije trap, maar Tedic kan de bal niet binnenglijden. Het lijkt de laatste kans te zijn geweest.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:47
88' GOAL Feyenoord! 3-1

Feyenoord reageert ijzersterk op de onverwachte tegentreffer en Guus Til beslist de wedstrijd. Frederik Aursnes legt de bal perfect voor en Til staat, uiteraard, op de juiste plek om binnen te koppen.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:44
86' Jubilaris Bryan Linssen, die vandaag zijn honderdste Eredivisie-goal maakte, wordt vervangen door Frederik Aursnes.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:44
85' Feyenoord probeert zich niet van de wijs te laten brengen en Kökcü probeert het maar eens van afstand. Het levert problemen op voor Mulder, maar die weet de bal wel uit zijn doel te houden.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:40
82' GOAL sc Heerenveen! 2-1

Uit het niets wordt het toch nog spannend in De Kuip, maar de manier waarop dat gebeurt is om in te lijsten. Joey Veerman kapt naar zijn linkerbeen en krult de bal geweldig in de kruising.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:40
81' Feyenoord heeft na de 2-0 geen kind meer aan de bezoekers en komt hier via Trauner dichtbij de 3-0. De kale verdediger kopt de bal echter naast. Intussen wisselen beide ploegen: Cyriel Dessers, goed voor een goal en een assist tegen PSV, komt in de ploeg voor Alireza Jahanbakhsh, terwijl Arjen van der Heide de vervanger is van Halilovic.
PEC Zwolle-Sparta Rotterdam · woensdag 22 september om 20:39
81' Oh, daar gaat scheidsrechter Perez de fout in! Hij verzuimt voordeel te geven na een overtreding van Bryan Smeets en helpt daarmee een potentiële grote kans voor PEC om zeep.
PEC Zwolle-Sparta Rotterdam · woensdag 22 september om 20:37
79' Bijna een absolute wereldgoal van Eliano Reijnders! De kleine middenvelder probeert het met een stijlvolle omhaal en ziet de bal maar net over het doel van Okoye vliegen. PEC dringt aan in de slotfase.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:34
75' Dubbele wissel bij Heerenveen. De geblesseerde Siem de Jong en Athony Musaba ruimen het veld. Filip Stevanovic en Benjamin Nygren mogen het in het laatste kwartier laten zien.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:29
70' Feyenoord heeft ondertussen gewisseld. Marcus Pedersen, opnieuw belangrijk met een goede assist, is vervangen door Lutsharel Geertruida.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:28
68' Nadat een alerte Jahanbakhsh de bal overneemt van een tegenstander is het drie-tegen-drie. De Eredivisie-topscorer van 2018 besluit het zelf te doen, maar wederom is zijn inzet te slap. Vlak daarna lijkt Sinisterra op weg naar de 3-0, maar dat word top het laatste moment voorkomen door een goede tackle van Van Ewijk.
PEC Zwolle-Sparta Rotterdam · woensdag 22 september om 20:26
PEC en Sparta houden elkaar ook na rust in evenwicht. Vooral het puntloze PEC heeft de punten natuurlijk keihard nodig en zal zich niet tevreden stellen met een punt.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:25
66' Daar had Heerenveen terug in de wedstrijd kunnen komen, ware het niet dat Justin Bijlow de kans voor Halilovic verijdelt door goed uit te komen.
FC Groningen-Vitesse · woensdag 22 september om 20:25
Afgelopen! Vitesse wint na een knotsgek duel met 0-1 op bezoek bij FC Groningen. De thuisploeg kreeg twee rode kaarten en de wedstrijd werd stilgelegd nadat Vitesse-doelman Schubert werd geraakt door een beker bier.
FC Groningen-Vitesse · woensdag 22 september om 20:24
90+5' De voorzet is dramatisch, dus Leeuwenburgh kan niet eens in stelling worden gebracht.
FC Groningen-Vitesse · woensdag 22 september om 20:24
90+4' De thuisploeg in Groningen krijgt nog een vrije trap en Groningen-doelman Leeuwenburgh gaat mee naar voren!
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:23
64' Dat was bijna een kopie van de openingstreffer. Pedersen wordt wederom aan de binnenkant weggestoken door Jahanbakhsh en legt wederom perfect terug. Nu is de kans voor Sinisterra, maar in tegenstelling tot Til schiet hij de bal niet in, maar naast het doel.
PEC Zwolle-Sparta Rotterdam · woensdag 22 september om 20:21
64' Kastaneer is naarstig op zoek naar zijn eerste treffer in het blauw en wit van PEC, maar hij heeft hem nog niet gevonden. Deze uithaal is te zacht en dus een makkelijke prooi voor Okoye.
FC Groningen-Vitesse · woensdag 22 september om 20:20
90' Er komen vijf minuten aan extra tijd bij in de tweede helft tussen Groningen en Vitesse. Dankzij een extreem matig Vitesse is het negental van Groningen nog altijd in leven.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:19
60' GOAL Feyenoord! 2-0

Deze treffer telt wel, een wát een plaatje. De voorzet van Jahanbakhsh wordt met een geweldig hakje binnengewerkt door Bryan Linssen. Het is de honderdste goal van Linssen in de Eredivisie.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:18
58' Goal Feyenoord afgekeurd!

Er gaat inderdaad een streep door de eerste Eredivisietreffer van Jahanbakhsh in het Feyenoord-shirt. Linssen staat in de aanloop naar de treffer buitenspel.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:17
58' GOAL Feyenoord! 2-0

Jahanbakhsh zet Feyenoord op 2-0, maar het lijkt buitenspel te zijn voor Bryan Linssen.
PEC Zwolle-Sparta Rotterdam · woensdag 22 september om 20:15
58' Sparta komt bijna op voorsprong via rechtsback Abels, die een doorgeschoten voorzet opeens voor zijn voeten krijgt. Lamprou voorkomt met een katachtige reflex dat zijn ploeg voor de tweede keer vandaag in de achtervolging moet.
FC Groningen-Vitesse · woensdag 22 september om 20:13
80' Twee wissels aan Arnhemse zijde. Huisman en Darfalou nemen het stokje over van Darfalou en doelpuntenmaker Gboho. Het is straks aan de arbitrage, maar wij kunnen vast verklappen dat er straks behoorlijk wat minuten bijkomen.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:12
53' Daar was de eerste mogelijkheid van Feyenoord na rust. Linssen vindt Jahanbakhsh met een handig hakje, maar de uithaal van de Iraniër is te tam om Mulder echt te verontrusten.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:10
51' Oef, daar was Heerenveen dichtbij de gelijkmaker. Feyenoord is volledig uit positief bij een Friese tegenaanval. Trauner kan de lange pass op Henk Veerman niet onderscheppen en de spits weet de bal ook over Bijlow heen te lobben, maar ziet de bal tot zijn ontzetting naast ploffen.
PEC Zwolle-Sparta Rotterdam · woensdag 22 september om 20:09
51' Beide ploegen zijn aan de tweede helft begonnen met een wijziging: Eliano Reijnders is bij PEC in de ploeg gekomen voor Rico Strieder, terwijl Emanuel Emegha bij de bezoekers de vervanger is van Sven Mijnans.
FC Groningen-Vitesse · woensdag 22 september om 20:07
Met nog een kwartier op de klok heeft FC Groningen met de tussenstand van 0-1 nog altijd hoop op een resultaat tegen Vitesse.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 20:04
46' Ook in De Kuip rolt de bal weer!
PEC Zwolle-Sparta Rotterdam · woensdag 22 september om 20:04
47' De eerste mogelijkheid na rust is voor Bram van Polen, maar de aanvoerder van PEC kopt uit een vrije trap net naast.
PEC Zwolle-Sparta Rotterdam · woensdag 22 september om 20:03
46' De tweede helft is van start gegaan in Zwolle. Welke ploeg kan in de tweede helft doorstoten naar drie dure punten?
FC Groningen-Vitesse · woensdag 22 september om 20:01
72' Vitesse heeft de bal, maar daar is ook alles mee gezegd bij het duel tussen FC Groningen en Vitesse. Het spel ligt vooral door korte blessurebehandelingen veel stil.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 19:55
De 1-0-achterstand zal een rare gewaarwording zijn voor de spelers van Heerenveen, want het is voor het eerst dit Eredivisie-seizoen dat de ploeg in de rust op achterstand staat. Het team van Johnny Jansen kan evenwel moed putten uit het feit dat het na de openingstreffer van Til een stuk beter in de wedstrijd kwam.
FC Groningen-Vitesse · woensdag 22 september om 19:52
62' Vitesse lijkt door het overtal wat gemakzuchtig te worden en daardoor mag FC Groningen blijven hopen op een resultaat. Het spel in Groningen wordt er in ieder geval niet beter op.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 19:49
Rust! Feyenoord begon, gesteund door het thuispubliek, furieus aan de wedstrijd en kwam verdiend op voorsprong via Guus Til, die afrondde na een soepele aanval. Na die treffer kwam Heerenveen beter in de wedstrijd, maar de voorsprong van Feyenoord is een terechte.
PEC Zwolle-Sparta Rotterdam · woensdag 22 september om 19:47
Rust! De spelers van PEC en Sparta kunnen aan de thee in Zwolle. De stand? 1-1.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 19:46
45' De bedrijvige Sinisterra komt weer eens goed naar binnen en vindt Jahanbakhsh. De rechtsbuiten profiteert van de ruimte die de overlappende Toornstra creëert en kapt naar binnen, maar schiet volgens hard over.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 19:45
44' Musawa komt veel te laat bij Malacia en krijgt een terechte gele kaart. Er lijkt ook wat frustratie in die tackle te zitten bij de vleugelaanvaller van Heerenveen, die het moeilijk heeft in de eerste helft.
PEC Zwolle-Sparta Rotterdam · woensdag 22 september om 19:45
44' Ongekende wilde in Zwolle! Kastaneer is dichtbij de tweede Zwolse treffer, maar hij krijgt de bal er niet in.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 19:43
42' Feyenoord voert de druk nu echt op. Jahanbakhsh zoekt de diepgaande Til, maar het balletje van de Iraniër is net te hard.
Feyenoord-sc Heerenveen · woensdag 22 september om 19:40
39' Wederom een grote mogelijkheid voor Siem de Jong. Woudenberg legt de bal perfect terug vanaf de linkerkant, maar De Jong maait volledig langs de bal heen.