Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag ruiten van de voordeur van Feyenoord-directeur Mark Koevermans ingegooid. De politie Rotterdam heeft dat maandag aan Rijnmond laten weten.

Ook is de afkorting RJK, die voor Rotterdamse Jongeren Kern staat, met een spuitbus op de voordeur gespoten. Feyenoord noemt het incident bij monde van een woordvoerder "te schandalig voor woorden" en wil er het liefst "zo min mogelijk woorden aan vuilmaken".

Koevermans ligt al een tijdje onder vuur bij een deel van de Feyenoord-aanhang. De algemeen directeur is een voorvechter van het project Feyenoord City. Volgens dat plan moet er aan de Maas een nieuwe Kuip verrijzen.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ook het huis van een lid van Vrienden aan de Maas beklad. Deze groep steunt Feyenoord City. Eerder dit jaar stapte Vrienden aan de Maas-voorzitter Alexander van der Lely op wegens bedreigingen en werd architect Ard Buijsen thuis opgezocht door relschoppers.

Het ontwerp van het nieuwe Feyenoord-stadion.

Het ontwerp van het nieuwe Feyenoord-stadion.
Het ontwerp van het nieuwe Feyenoord-stadion.
Foto: OMA

Politie onderzoekt de zaak

De bekladdingen op het huis van Koevermans zouden op soortgelijk wijze zijn ondertekend als die van vorige maand op het pand van het COC in Rotterdam en de sportschool van de oprichter van de Roze Kameraden, de nieuwe lhbtiq+-supportersvereniging van Feyenoord. Bij die laatste werd toen bovendien brand gesticht.

De politie laat weten de verschillende incidenten te onderzoeken, maar zegt geen uitspraken te kunnen doen over een mogelijk verband tussen de zaken.

De mogelijke komst van een nieuw stadion houdt de aanhang van Feyenoord al jaren bezig. Veel supporters zien een overstap niet zitten en willen aan de huidige Kuip vasthouden.

Volgens de clubleiding is een nieuw stadion essentieel voor de ontwikkeling van Feyenoord. Met de nieuwbouwplannen is 444 miljoen euro gemoeid. Als alles doorgaat, kan volgend jaar met de bouw worden begonnen.