Trainer Massimiliano Allegri neemt alle schuld op zich na het 1-1-gelijkspel van Juventus zondag in eigen huis tegen AC Milaan. De club uit Turijn heeft nog altijd niet gewonnen en staat op een pijnlijke achttiende plek in de Serie A.

"Ik ben echt boos om wat er vanavond gebeurd is", zei Allegri op de persconferentie na de wedstrijd. "In de eerste helft was er niets aan de hand, Milan had maar één doelpoging en dat was een afstandsschot. Maar na de gelijkmaker waren we helemaal van slag en hadden we de wedstrijd ook nog kunnen verliezen."

"De verantwoordelijkheid ligt bij mij. Mijn wissels waren verkeerd, ik had meer verdedigende spelers moeten inbrengen om de wedstrijd onder controle te houden."

De slechte prestaties van Juventus zijn voor een groot deel terug te voeren op de zwakke defensie van de ploeg uit Turijn. Op 2 maart (3-0-thuiszege op Spezia) hield Juventus voor het laatst de nul in de Serie A.

AC Milan viert de gelijkmaker van Ante Rebic in Turijn.

AC Milan viert de gelijkmaker van Ante Rebic in Turijn.
AC Milan viert de gelijkmaker van Ante Rebic in Turijn.
Foto: AFP

De Ligt belandt na de nul in Malmö op de bank

Zondag in het Allianz Stadium stonden Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci centraal achterin en keek Matthijs de Ligt negentig minuten toe. Dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Malmö FF vormde De Ligt het centrale duo met Bonucci, maar dat kreeg ondanks een 0-3-overwinning dus geen vervolg tegen Milan.

"Ik heb vandaag een linksbenige centrale verdediger nodig", legde Allegri zijn keuze vooraf uit. "Het heeft niets met ervaring te maken, want De Ligt heeft inmiddels al veel wedstrijden gespeeld. De Ligt stond in drie van onze vier wedstrijden dit seizoen in de basis. Maar met drie wedstrijden in de week moet je rouleren."

De kans is dan ook reëel dat De Ligt woensdag wel weer in de basis staat. Juventus speelt dan een uitwedstrijd tegen Spezia en Allegri beseft dat er echt gewonnen moet worden. "We lijken onze focus en vastberadenheid kwijt. Als het erop aankomt in een wedstrijd, dan moet je met het mes tussen de tanden verdedigen."

"Dat is iets wat we snel moeten verbeteren. Want ondanks het puntenverlies vond ik dat we een stap voorwaarts hebben gezet met ons spel vandaag."

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Serie A