Na de 2-1-zege van Paris Saint-Germain op Olympique Lyon was de wissel van Lionel Messi het belangrijkste gespreksonderwerp, maar trainer Mauricio Pochettino wilde er niet al te veel over zeggen. De sterspeler moest zondag een kwartier voor het einde bij een 1-1-tussenstand tot zijn eigen onvrede naar de kant.

"Iedereen weet dat we geweldige spelers hebben, we hebben een selectie van 35 man", zei de Argentijnse coach op de persconferentie na afloop in Parc des Princes.

"We kunnen slechts elf spelers tegelijk op het veld hebben. Ik beslis wie dat zijn. Ik kijk steeds wat het beste is voor de wedstrijd en voor de gezondheid en fitheid van de spelers. Wij zijn er om die beslissingen te maken. Soms pakken die goed uit en soms niet."

Bij het verlaten van het veld negeerde Messi, die zijn eerste thuiswedstrijd speelde voor de club uit Parijs, de uitgestoken hand van trainer Mauricio Pochettino. De zesvoudig wereldvoetballer van het jaar heeft nog altijd niet gescoord voor PSG, al raakte hij tegen Lyon wel de lat. Neymar benutte een strafschop en diep in blessuretijd gaf Kylian Mbappé de voorzet op de winnende treffer van Mauro Icardi.

Bekijk de samenvatting van Paris Saint-Germain-Lyon (2-1)
185
Bekijk de samenvatting van Paris Saint-Germain-Lyon (2-1)

Messi scoorde nog niet voor PSG

Pochettino tilde niet zwaar aan de geweigerde hand van Messi. "Ik vroeg hoe het met hem ging, hij zei dat hij in orde was. Dat was alles."

Messi debuteerde eerder voor PSG met een invalbeurt tegen Stade de Reims (0-2-zege) en speelde de hele wedstrijd tegen Club Brugge (1-1) in de Champions League. De aanvaller staat nu 190 minuten droog bij de koploper van de Ligue 1.

Woensdag krijgt Messi een nieuwe kans om te scoren in de uitwedstrijd tegen Metz. Zaterdag staat er voor PSG een thuiswedstrijd tegen Montpellier op het programma.

De top vijf van de Ligue 1

  • 1. Paris Saint-Germain 6-18 (+12)
  • 2. Olympique Marseille 5-13 (+7)
  • 3. RC Lens 6-12 (+4)
  • 4. Angers 6-11 (+4)
  • 5. OGC Nice 5-10 (+10)