Voorzitter Joan Laporta van FC Barcelona heeft supporters in een videoboodschap opgeroepen om achter de club te blijven staan. De aanhang van FC Barcelona uitte dinsdagavond en woensdag forse kritiek na de kansloze thuisnederlaag tegen Bayern München (0-3) in de Champions League.

"Ik ben net zo teleurgesteld en van slag als jullie allemaal", betoogde Laporta. "Ik voel me genoodzaakt om jullie te vertellen dat dit een van de situaties is die we hadden verwacht. Ik vraag jullie om geduldig te blijven en dat jullie onze club blijven steunen."

Zowel trainer Ronald Koeman als verdediger Gerard Piqué liet na afloop van het pijnlijke duel met Bayern München weten dat de nederlaag niet als een heel grote verrassing kwam. Volgens het duo is het krachtsverschil met de huidige Europese top te groot. "Wij hebben momenteel gewoon te weinig spelers van het allerhoogste niveau", zei Koeman onder meer.

"We hebben het duel, geloof ik, beëindigd met vier of vijf spelers van een jaar of achttien. Die worden heel goed, maar ze zijn nog maar achttien, en dan kom je tegen een ploeg als Bayern gewoon tekort."

Bekijk de samenvatting van FC Barcelona-Bayern München (0-3)
154
Bekijk de samenvatting van FC Barcelona-Bayern München (0-3)

Schuld Barcelona opgelopen tot 1,35 miljard

Laporta onthulde vorige maand dat de schuld van Barcelona is opgelopen tot 1,35 miljard euro. Mede daardoor moest de club van Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong onder anderen de duurbetaalde sterspeler Lionel Messi laten gaan.

Koeman miste tegen Bayern München door een reeks van blessures ook nog eens een flink aantal basisspelers, vooral in de voorhoede. "Dan kan dit gebeuren", sprak de oud-bondscoach berustend.

Volgens Laporta zal Barcelona in sportief opzicht snel weer herstel tonen. "We vragen daarom ook om jullie vertrouwen in ons, in de mensen die de club leiden", sprak hij tot de verontruste supporters. "We hebben vertrouwen en tijd nodig en twijfelen er niet aan dat we deze situatie gaan oplossen."

Bekijk de uitslagen, de standen en het programma in de Champions League