Ajax Vrouwen heeft zondag in Eredivisie voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies geleden. De Amsterdammers kwamen bij ADO Den Haag niet verder dan 0-0. PSV gaf twee keer een voorsprong weg bij Excelsior: 3-3. FC Twente verloor thuis met liefst 1-4 van PEC Zwolle.

Ajax, dat eerder ruim won van Excelsior (1-7) en verloor van FC Twente (0-1), was in Den Haag wel de betere ploeg, maar slaagde er niet in om te scoren.

Victoria Pelova raakte halverwege de eerste helft de paal en een vrije trap van Sherida Spitse ging net over. Aan de andere kant voorkwam Ajax-keeper Isa Pothof dat Kirsten van de Westeringh zou scoren voor ADO. Ook het slotoffensief leverde Ajax geen doelpunt op.

PSV slaagde er ook niet in om te winnen. De Eindhovense vrouwen kwamen bij Excelsior vroeg op achterstand via Angela Versluis. Dankzij goals van Naomi Pattiwael en Esmee Brugts stond PSV halverwege wel op voorsprong (1-2).

Na de 2-2 van Lieve van Vliet (78e minuut) volgde een spectaculaire slotfase. PSV kwam in de 87e minuut opnieuw op voorsprong via Anika Rodriguez en leek de drie punten te pakken, maar in de extra tijd bezorgde Nikki Ridder Excelsior alsnog een punt.

Later op de dag ging het ook mis bij regerend landskampioen FC Twente. De tukkers, die de eerste twee wedstrijden wel hadden gewonnen, verloren thuis met 1-4 van PEC Zwolle. Twente kwam via Fenna Kalma nog wel op 1-0, maar verloor ruim door doelpunten in de tweede helft van Jill Diekman, Amy Banarsie, Evi Maatman en Marit Auée.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie Vrouwen