De voetbalsters van Feyenoord hebben vrijdag op de valreep een punt gepakt bij hun thuisdebuut in de Eredivisie Vrouwen. Op sportcomplex Varkenoord kwam de Rotterdamse ploeg van coach Danny Mulder in blessuretijd naast sc Heerenveen: 2-2.

Chimera Ripa bracht Heerenveen tot tweemaal toe op voorsprong in Rotterdam. Romeé van de Lavoir zorgde kort na rust voor de 1-1 en redde in de 92e minuut een punt voor Feyenoord.

Vorige week maakten de vrouwen van Feyenoord hun debuut op het hoogste niveau. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd met 1-1 gelijkgespeeld bij ADO Den Haag.

Feyenoord is sinds 2017 al met twee jeugdteams actief in het vrouwenvoetbal en heeft sinds 2019 ook een beloftenelftal. De vrouwenploeg van Feyenoord speelt de thuiswedstrijden op sportcomplex Varkenoord, dat vlak naast De Kuip ligt.

ADO ging vrijdag in de tweede speelronde met 1-0 onderuit bij VV Alkmaar. PEC Zwolle was op eigen veld met 3-0 te sterk voor Excelsior.

Komende zondag staat de eerste topper op het programma in de Eredivisie Vrouwen. Dan ontvangt Ajax regerend landskampioen FC Twente. Met negen clubs bestaat de competitie uit een oneven aantal, waardoor PSV dit weekend vrij heeft.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie Vrouwen