Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Enkelvoudig Oranje-international Dilrosun voor een jaar verhuurd aan Bordeaux

Javairô Dilrosun speelt de rest van het seizoen voor Girondins de Bordeaux. De enkelvoudig Oranje-international wordt gehuurd van Hertha BSC, zo meldde de Franse club in de nacht van dinsdag op woensdag, kort na het sluiten van de zomerse transfermarkt.
Door NU.nl

De 23-jarige Dilrosun werd eerder deze zomer gelinkt aan Feyenoord, maar tot een transfer naar Rotterdam kwam het niet. Nu maakt hij de overgang naar Bordeaux, dat met twee punten uit vier wedstrijden slecht is begonnen aan het Ligue 1-seizoen.

Dilrosun heeft nog een contract tot medio 2024 bij Hertha, dat hem in 2018 overnam van Manchester City. Eind dat jaar speelde hij enkele minuten voor het Nederlands elftal, in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland (2-2).

Sindsdien kampte de door Ajax opgeleide Dilrosun geregeld met blessures en in mei van dit jaar ging hij niet met Jong Oranje mee naar de eindfase van het EK. Afgelopen zaterdag mocht hij nog wel invallen bij Hertha BSC in de met 5-0 verloren Bundesliga-wedstrijd tegen Bayern München.

Bordeaux, dat in 2009 de laatste van in totaal zes landstitels pakte, heeft een optie tot koop bedongen in het huurcontract van Dilrosun. "Javairô heeft specifieke kwaliteiten. Ik ben ervan overtuigd dat hij snel zal integreren in ons team", aldus technisch directeur Admar Lopes, die Dilrosun een "speciale speler" noemt.

Dilrosun is een van de vele Nederlandse spelers die deze zomer de overstap maakten naar de Ligue 1. OGC Nice haalde bijvoorbeeld Calvin Stengs, Justin Kluivert en Pablo Rosario, terwijl Myron Boadu bij AS Monaco tekende. Stade de Reims nam dinsdag Azor Matusiwa over van FC Groningen.

Javairô Dilrosun tijdens zijn enige interland voor Oranje.

Lees meer over:

Hertha BSCGirondins BordeauxJavairo DilrosunVoetbal

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties