Trainer Erik ten Hag heeft zondag één wijziging doorgevoerd in de basis van Ajax voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Antony krijgt als rechtsbuiten de voorkeur boven Steven Berghuis.

Opstelling Ajax

  • Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic.

Opstelling Vitesse

  • Schubert; Dasa, Oroz, Bazoer, Hájek, Wittek; Bero, Gboho, Tronstad; Frederiksen, Openda.

De 21-jarige Antony staat voor het eerst dit seizoen aan de aftrap, nadat hij vanwege zijn deelname aan de Olympische Spelen met Brazilië kort vakantie had gekregen. De van Feyenoord overgekomen Berghuis maakte in de afgelopen weken nog geen onuitwisbare indruk.

Verder houdt Ten Hag een week na het puntenverlies tegen FC Twente in Enschede (1-1) vast aan dezelfde elf. Dat betekent dat de van een schorsing teruggekeerde Nicolás Tagliafico net als Berghuis op de bank zit.

Bij Vitesse kiest coach Thomas Letsch voor de vertrouwde namen. Dat houdt in dat Oussama Tannane, die nog altijd op een transfer aast, wederom een van de bankzitters is.

De wedstrijd tussen Ajax en Vitesse begint om 14.30 uur. De Arnhemmers verloren vorige week met 0-3 van Willem II, maar Letsch spaarde toen spelers voor de succesvolle Europese missie van donderdag tegen Anderlecht.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie