De vreugde was donderdag groot bij de spelers en coach van Vitesse na het bereiken van de groepsfase van de Conference League. De Arnhemmers wonnen na het 3-3-gelijkspel van vorige week in het GelreDome met 2-1 van Anderlecht.

"Het is voor Vitesse niet normaal om de groepsfase van een Europees toernooi te bereiken", vertelde trainer Thomas Letsch trots voor de camera van ESPN. "Het is echt geweldig."

"Als je kijkt naar de statuur van Anderlecht als club en de kwaliteiten van de selectie en coach, als je daarvan wint, kan je heel trots zijn. Eigenlijk kan iedereen daar in Arnhem heel trots op zijn."

Letsch, die naast de overwinning ook zijn 53e verjaardag kon vieren, had alleen maar complimenten over voor zijn ploeg. "Ik heb mijn spelers vooraf gezegd dat het niet om tactiek gaat, maar puur om de intensiteit die zij op het veld leggen. Vanaf minuut één was te zien dat die boodschap was aangekomen."

Maximilian Wittek (rechts) maakte beide treffers namens Vitesse.

Maximilian Wittek (rechts) maakte beide treffers namens Vitesse.
Maximilian Wittek (rechts) maakte beide treffers namens Vitesse.
Foto: Pro Shots

'Het voelde als een finale'

Maximilian Wittek, die beide doelpunten namens Vitesse maakte, zag ook dat zijn ploeg uit de startblokken schoot. "Iedereen kende de belangen en daardoor zaten we er vanaf de eerste seconden bovenop. Het voelde voor ons als een finale."

Of de 26-jarige Wittek de beste wedstrijd uit zijn carrière speelde? "Ik heb als rechtsback twee doelpunten gemaakt, dus het was in ieder geval één van de beste wedstrijden", antwoordde hij in eerste instantie nuchter. "Alhoewel, misschien was dit inderdaad wel echt de beste."

Net als Vitesse gaan ook Feyenoord en AZ in de koker voor de loting voor de groepsfase van de Conference League. Deze vindt vrijdag om 13.30 uur plaats in Istanboel.