Jetro Willems heeft met Greuther Fürth een nieuwe club gevonden. De 22-voudig Oranje-international zat zonder ploeg nadat zijn contract bij Eintracht Frankfurt deze zomer afliep en was dus transfervrij.

De 27-jarige Willems tekent een contract voor twee seizoenen. Greuther Fürth promoveerde afgelopen seizoen naar de Bundesliga en staat na twee wedstrijden op de vijftiende plaats.

Voor de linksback is het de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Begin 2020 scheurde hij als speler van Newcastle United, dat hem huurde van Eintracht Frankfurt, de voorste kruisband van zijn knie. Daarna moest hij een jaar lang revalideren.

Tijdens die revalidatie keerde Willems terug bij Eintracht Frankfurt. Hoewel hij wel af en toe werd opgenomen in de wedstrijdselectie, kwam hij het hele seizoen niet aan spelen toe.

"Met Jetro halen we een zeer ervaren vleugelverdediger in huis die na een zware tijd de weg naar boven weer wil vinden en terug hoopt te komen op zijn oude niveau"", zegt sportdirecteur Rachid Azzouzi van Greuther Fürth.

Willems zegt zich de laatste tijd met een persoonlijke trainer fit gehouden te hebben. "Zo kan ik mijn nieuwe ploeg zo snel mogelijk helpen. Ik kijk er erg naar uit om hier mijn rol te vervullen."