Memphis Depay kan zondag tegen Real Sociedad zijn La Liga-debuut maken voor FC Barcelona. De 26-voudig landskampioen heeft de Oranje-international op de valreep kunnen inschrijven doordat reserveaanvoerder Gerard Piqué een loonoffer heeft gedaan, zo meldt de club zaterdag.

Door de financiële problemen was lang onduidelijk of Memphis, die deze zomer transfervrij overkwam van Olympique Lyon, ingeschreven mocht worden. Barcelona heeft een enorm hoge salarishuishouding, die in strijd was met de regels van La Liga. Door het loonoffer van Piqué wordt nu alsnog aan de voorwaarden voldaan.

Barcelona heeft niet bekendgemaakt hoe hoog het loonoffer van de 34-jarige Piqué is. De club is nog in onderhandeling met eerste aanvoerder Sergio Busquets en Jordi Alba, de derde captain, over een salarisverlaging. Volgens Barcelona willen ook die spelers meewerken.

De 27-jarige Memphis is niet de enige speler die kan meedoen door het loonoffer van Piqué. Ook Eric Garcia, die is overgekomen van Manchester City, staat nu op de lijst voor La Liga, evenals Albanees international Rey Manaj. De 24-jarige Manaj speelde vorig seizoen louter voor Barcelona B.

Memphis Depay was zondag trefzeker voor FC Barcelona in een oefenwedstrijd tegen Juventus.

Memphis Depay was zondag trefzeker voor FC Barcelona in een oefenwedstrijd tegen Juventus.
Memphis Depay was zondag trefzeker voor FC Barcelona in een oefenwedstrijd tegen Juventus.
Foto: Getty Images

'Het toont aan dat ze jongens van de club zijn'

Trainer Ronald Koeman is uiteraard blij met het loonoffer van Piqué. "We kennen de financiële situatie van de club. FC Barcelona heeft op dit moment op alle mogelijke manieren hulp nodig", zei hij zaterdag op een persconferentie in de aanloop naar de competitieopener tegen Real Sociedad.

"Ik wil aandacht vragen voor Piqué, Busquets, Alba en Sergi Roberto. "Zij spelen hier al vele jaren en willen de club helpen om de financiële situatie te verbeteren. Dat is belangrijk. Het toont aan dat ze jongens van de club zijn."

Barcelona-Sociedad in Camp Nou begint zondag om 20.00 uur. La Liga begon vrijdag met de wedstrijd Valencia-Getafe en de thuisclub won met 1-0.

Bekijk het programma in La Liga