Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je hier op de hoogte van de ontwikkelingen in de derde voorronde van de Conference League.

 • Conference League
 • Uitslagen:
 • Dundalk FC-Vitesse 1-2 (3-4)
 • Feyenoord-FC Luzern 3-0 (6-0)
PSV-Real Sociedad · donderdag om 21:15
Teleurstelling bij de PSV'ers na afloop van het spektakelstuk tegen Real Sociedad.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 21:10
Gakpo kritisch: 'We waren te slordig'
"We waren wat slordig in de eerste helft, we begonnen niet zo sterk aan de wedstrijd", aldus Cody Gakpo na afloop van de 2-2 tegen Real Sociedad voor de camera van Veronica. "We waren niet scherp genoeg in de fifty-fiftyduels. We maken vervolgens wel een mooie goal met Mario. In de tweede helft hebben we hard gevochten voor de overwinning, maar het was niet goed genoeg. Het was lastig, ze stonden goed, maar we konden beter de ruimtes vinden. Ik kan het niet echt verklaren, sommige wedstrijden zijn zo. Als we wat minder slordig waren, hadden we wat meer uit deze wedstrijd kunnen slepen."
Randers FC-AZ · donderdag om 21:08
Voor AZ is er geen man overboord na het gelijkspel tegen Randers FC, maar ze moeten wel een achterstand overbruggen tegen FK Jablonec.

Uitslagen:
FK Jablonec-CFR Cluj 1-0
Randers FC-AZ 2-2

Stand:
 1. FK Jablonec 1-(1-0)
 2. AZ 1-(2-2)
 3. Randers FC 1-(2-2)
 4. CFR Cluj 1-(0-1)
PSV-Real Sociedad · donderdag om 21:01
Dit is de stand van zaken in de poule van PSV na de eerste speelronde.

Uitslagen:
PSV-Real Sociedad 2-2
AS Monaco-Sturm Graz 1-0

Stand:
 1. AS Monaco 1-(1-0)
 2. Real Sociedad 1-(2-2)
 3. PSV 1-(2-2)
 4. Sturm Graz 1-(0-1)
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:54
PSV houdt punt over aan thriller tegen Real Sociedad
PSV moet zich na een meeslepend voetbalgevecht met Real Sociedad tevredenstellen met een punt. Dankzij een doelpunt van Cody Gakpo na rust blijven de Eindhovenaren steken op een 2-2-gelijkspel in eigen huis. Mario Götze zet PSV nog op voorsprong, waarna Real Sociedad in een tijdsbestek van vijf minuten de achterstand omdraait in een voorsprong. Uiteindelijk redt Gakpo nog de meubelen voor de thuisploeg, die in de slotfase nog dicht bij de winnende 3-2 is. De paal voorkomt echter dat Jordan Teze met een geweldige uithaal tot scoren komt.
Randers FC-AZ · donderdag om 20:51
AZ geeft voorsprong uit handen tegen Randers FC
AZ keert met een kater huiswaarts naar Nederland. De Alkmaarders geven toe twee keer toe een voorsprong uit handen en komen niet verder dan een teleurstellend 2-2-gelijkspel tegen Randers FC. Jordy Clasie opent nog de score voor AZ, waarna Simon Piesinger de 1-1 maakt voor de bezoekers. Vangelis Pavlidis zet AZ daarna weer op voorsprong, waarna een fout van doelman Peter Vindahl Jensen de 2-2 inleidt.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:51
90+4' Olivier Boscagli mag Joël Drommel ontzettend dankbaar zijn voor deze puike redding. De Italiaan kopt de bal zonder te kijken terug en zet daarmee Real Sociedad-speler Mikel Oyarzabal alleen voor Drommel, die keurig blijft staan en als winnaar uit de strijd komt. De opluchting is in heel Nederland hoorbaar.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:48
90+3' Paal voor PSV! Wat een geweldige uithaal van Jordan Teze van zo'n 35 meter afstand. De paal trilt nog na, zo hard was de pegel van de verdediger. Het gaat maar net goed voor Real Sociedad.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:47
90' Er worden liefst zeven minuten bijgetrokken bij PSV-Real Sociedad. Gaat er in dat tijdsbestek nog een doelpunt vallen?
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:46
89' Een wissel die de wenkbrauwen doet fronzen: Cody Gakpo, de beste speler van PSV, wordt in de laatste minuten gewisseld terwijl PSV op zoek is naar een doelpunt. De wegen van trainer Roger Schmidt blijven ondoorgrondelijk. Bruma vervangt Gakpo.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:45
88' Wat een opgelegde kans voor PSV en met name Jordan Teze op de winnende 3-2. De verdediger heeft bij de tweede paal de bal voor het binnentikken, maar schrikt van zijn kans en maait wild over.
Randers FC-AZ · donderdag om 20:43
85' Ook AZ is bezig aan een slotoffensief in Denemarken, maar dat heeft evenmin geresulteerd in een doelpunt. Het is weer het oude liedje bij AZ: leuk voetballen, maar het ontbreekt aan killersmentaliteit.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:42
85' PSV heeft de beste bedoelingen voor een slotoffensief in de laatste minuten, maar het komt er nog niet echt uit bij de ploeg van trainer Roger Schmidt. Een lange peer naar de kopsterke spits Carlos Vinícius lijkt nu het devies.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:40
Bekijk hier de 2-2 van Cody Gakpo voor PSV, dat in de slotfase met veel overtuiging jaagt op het winnende doelpunt.
Gakpo zet PSV na fraaie actie Götze op 2-2 tegen Sociedad
61
Gakpo zet PSV na fraaie actie Götze op 2-2 tegen Sociedad
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:35
78' De fans van PSV zijn het tijdrekken van Real Sociedad helemaal zat en laten hun frustraties duidelijk blijken met gefluit en gejoel. Het belooft een hectisch slotkwartiertje te worden in Eindhoven.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:31
Nog een kwartier te spelen in het Philips Stadion. Krijgt het intense voetbalgevecht tussen PSV en Real Sociedad nog een climax?
Randers FC-AZ · donderdag om 20:25
69' GOAL Randers FC! 2-2

En ja hoor, AZ krijgt inderdaad de rekening gepresenteerd voor het missen van al die kansen. En weer komt het tegendoelpunt bij een indirecte vrije trap tot stand. De matig keepende Peter Vindahl Jensen blijft staan bij een vrije trap terwijl hij uit zijn doel moet komen en ziet vervolgens Simon Graves Jensen van dichtbij binnenkoppen.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:24
66' Igor Zubeldia ligt met veel bloed aan het oor op de grond in Eindhoven. De invaller komt bij een hoekschop van Real Sociedad ten val en krijgt vervolgens de schoen van André Ramalho op zijn linkeroor. Dat ziet er heel naar uit.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:20
64' Daar is het moment waar veel PSV-supporters op hebben gewacht: het debuut van goalgetter Carlos Vinícius. De Braziliaan komt binnen de lijnen voor Eran Zahavi. Yorbe Vertessen lost Noni Madueke af, die zijn stempel niet kon drukken in Eindhoven.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:19
Cody Gakpo reageert zelf nog koeltjes op zijn fraaie doelpunt tegen Real Sociedad, maar de fans en zijn medespelers zijn door het dolle heen. Kan hij de supporters nog een keer reden tot juichen geven?
Randers FC-AZ · donderdag om 20:13
55' Vangelis Pavlidis verzuimt namens AZ de genadeklap uit te delen aan Randers FC. De Griekse spits duikt alleen op voor de doelman van de Denen en schiet tegen het lijf van de sluitpost op. Het is voor de Alkmaarders te hopen dat ze de rekening niet gepresenteerd krijgen voor de gemiste kansen.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:10
54' GOAL PSV! 2-2

Wie anders dan de Eindhovense jongen Cody Gakpo neemt PSV op sleeptouw onder de Europese schijnwerpers?! De linksbuiten promoveert een fraaie actie en dito pass van Mario Götze met een pegel van dichtbij tot doelpunt. De ontlading is groot bij de Oranje-international.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:09
52' Daar is PSV heel dicht bij de 2-2 tegen Real Sociedad. Cody Gakpo zet scherp voor vanaf de rechterkant en Eran Zahavi zet zijn voet ertegenaan, maar de bal gaat rakelings naast.
Randers FC-AZ · donderdag om 20:06
48' Paal voor Randers FC! AZ ontsnapt aan de gelijkmaker tegen Randers FC. Doelpuntenmaker Simon Piesinger mikt vanuit een moeilijke hoek op de paal naast AZ-doelman Peter Vindahl Jensen. Daar komen de Alkmaarders heel goed weg.
Voetbal · donderdag om 20:03
Aftrap! De bal rolt weer op de Europese velden. Kan PSV iets doen aan de 1-2-achterstand tegen Real Sociedad en is AZ in staat om de 1-2-voorsprong over de streep te trekken tegen Randers FC?
PSV-Real Sociedad · donderdag om 20:00
De gedesillusioneerde spelers van PSV kunnen er niet bij dat ze een voorsprong in zeven minuten tijd hebben weggeven tegen Real Sociedad.
Randers FC-AZ · donderdag om 19:54
Na een valse start in de Eredivisie lijkt AZ in de Conference League eindelijk wat vertrouwen te tanken. En dat leidt tot euforische taferelen bij de spelers, die waarschijnlijk met een brede grijns aan de thee zitten.
Randers FC-AZ · donderdag om 19:49
Rust! AZ gaat met een goed gevoel aan de warme thee in Denemarken. De ploeg van trainer Pascal Jansen leidt na een spektakelstuk van een eerste helft met 1-2. AZ ziet de 0-1 van Jordy Clasie nog ongedaan gemaakt worden door Randers FC, maar vervolgens zet Vangelis Pavlidis de Alkmaarders met een rake kopbal weer op voorsprong.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 19:47
Rust! PSV kan zich in de kleedkamer achter de oren gaan krabben. De ploeg van trainer Roger Schmidt komt nog knap op voorsprong tegen Real Sociedad door een doelpunt van Mario Götze, maar vervolgens dolen de Eindhovenaren over het veld en incasseren ze twee doelpunten van Adnan Januzaj en Alexander Isak. Zodoende is het 1-2 in Eindhoven.
Randers FC-AZ · donderdag om 19:44
40' Doelpunt voor AZ afgekeurd! AZ lijkt van plan om het snel te beslissen in Denemarken, want de Alkmaarders belegeren de defensie van Randers FC en dat resulteert in een grote kans voor Jesper Karlsson. De IJslander schiet de bal ook binnen, maar de grensrechter staat met zijn vlag in de lucht voor buitenspel.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 19:39
39' GOAL Real Sociedad! 1-2

PSV loopt helemaal in het mes van Real Sociedad en krijgt nu alweer het tweede tegendoelpunt om de oren. Opnieuw komt het doelpunt via de rechterkant van Real Sociedad tot stand. Joseba Zaldua staat weer eens helemaal vrij en geeft opnieuw een puike voorzet, die Alexander Isak dit keer overtuigend afrondt. PSV staat op instorten in het Philips Stadion.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 19:37
35' Nog geen vijf minuten na de openingstreffer van Mario Götze ontsnapt PSV aan een achterstand tegen Real Sociedad. Mikel Oyarzaba breekt door de Eindhovense stellingen, maar vindt doelman Joël Drommel op zijn pad. In de rebound krijgt Alexander Isak de bal er ook niet in.
Randers FC-AZ · donderdag om 19:34
34' GOAL AZ! 1-2

AZ komt voor de tweede keer op voorsprong in Denemarken. Vangelis Pavlidis kopt de bal na een voorzet vanaf de linkerkant eerst nog op de keeper, maar weet de rebound wel binnen te werken.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 19:33
33' GOAL Real Sociedad! 1-1

Net als AZ incasseert PSV in twee minuten tijd de gelijkmaker van de tegenstander, dit keer Real Sociedad. Adnan Januzaj stuurt een voorzet van de opstomende rechtsback Joseba Zaldua in de verre hoek. André Ramalho glijdt op dat moment ongelukkig onderuit.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 19:31
31' GOAL PSV! 1-0

Mario Götze doet het voor PSV! De aanvallende middenvelder, die onlangs zijn contract in Eindhoven verlengde, is er als de kippen bij om een rebound van een gekeerd schot van Noni Madueke af te ronden en de ploeg van trainer Roger Schmidt op een zwaarbevochten voorsprong zet. Even hiervoor ontsnapt PSV nog aan een achterstand als Adnan Januzaj op de lat pegelt.
Randers FC-AZ · donderdag om 19:27
27' GOAL Randers FC! 1-1

Nog geen twee minuten na de openingstreffer van Jordy Clasie is het alweer gelijk in Denemarken. AZ incasseert op klungelige wijze een doelpunt van Randers FC. Alhaji Kamara legt de bal al vallend op het hoofd van Simon Piesinger, die AZ-doelman Peter Vindahl Jensen kansloos laat. AZ kan weer opnieuw beginnen.
Randers FC-AZ · donderdag om 19:25
25' GOAL AZ! 0-1

AZ komt meer dan verdiend op voorsprong in Denemarken. Jordy Clasie schiet de bal vanaf de rand van het strafschopgebied kiezelhard binnen na goed voorbereidend werk van Albert Gudmundsson, die het speeltuig met de buitenkant van zijn rechtervoet klaarlegt voor de routinier. AZ kent een droomstart in Denemarken.
PSV-Real Sociedad · donderdag om 19:24
24' PSV wordt sterker en sterker in Eindhoven en Real Sociedad komt er helemaal niet meer aan te pas. Noni Madueke krult de bal maar rakelings naast het doel van de Spanjaarden.
Randers FC-AZ · donderdag om 19:20
In Denemarken is AZ al verschillende keren dicht bij een voorsprong geweest. Schoten van Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson en Albert Gudmundsson hebben tot dusver geen doel getroffen tegen Randers FC, dat het AZ alleen via vrije trappen en hoekschoppen moeilijk kan maken.
PSV-Real Sociead · donderdag om 19:14
12' Armando Obispo gaat gruwelijk in de fout met een verkeerde terugspeelbal en lanceert voormalig Willem II-aanvaller Alexander Isak. Het is aan een tackle van de onverwoestbare André Ramalho te danken dat het nog 0-0 staat in Eindhoven. Wat is de verdediger toch van onschatbare waarde voor PSV.
PSV-Real Sociead · donderdag om 19:12
PSV komt na een afwachtend begin wat tot leven in het Philips Stadion. Real Sociedad wordt met de rug tegen de muur gezet.
PSV-Real Sociead · donderdag om 19:09
8' Uit het niets komt PSV er gevaarlijk uit. Na een snelle overname belandt de bal voor de voeten van Eran Zahavi, die zijn geluk direct van afstand beproeft. Real Sociedad-keeper Alex Remiro, die zich moet strekken om zijn doel schoon te houden.
PSV-Real Sociead · donderdag om 19:06
5' Real Sociedad is niet van plan om zich in te graven tegen PSV in het Philips Stadion. In de openingsfase van het duel nemen de Spanjaarden het voortouw tegen de thuisploeg, die nog niet in het spel voorkomt.
Voetbal · donderdag om 19:00
Aftrap! De bal rolt bij de Nederlandse clubs op de Europese velden. Deze duels zijn onderweg:

 • PSV-Real Sociedad
 • Randers FC-AZ