Feyenoord heeft zich zondag versterkt met middenvelder Fredrik Aursnes. Molde FK, de club van de 25-jarige Noor, heeft bevestigd dat de overgang naar de vijftienvoudig landskampioen rond is.

Eerder deze zomer legde Feyenoord, dat de komst van Aursnes nog niet heeft aangekondigd, met Marcus Holmgren Pedersen al een andere Noor vast. De 21-jarige rechtsback kwam eveneens over van Molde.

Aursnes was basisspeler bij Molde en kwam in de afgelopen seizoenen tot 193 officiële wedstrijden namens de club, waarin hij 20 keer scoorde en 32 keer een assist gaf.

Twee maanden geleden maakte Aursnes zijn debuut als Noors international. Hij kwam toen als invaller in het veld tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Griekenland. Tot dusver bleef het bij die ene interland.

"Fredruk heeft grote stappen gemaakt en heeft zich ontwikkeld tot een fantastische voetballer. Hij is een belangrijke steunpilaar geweest en hij verdient een volgende stap", zegt directeur Ole Erik Stavrum op de website van Molde over Aursnes' transfer naar Feyenoord.

Mogelijk geldt Aursnes als alternatief voor Joey Veerman, in wie Feyenoord al langere tijd interesse heeft. De vraagprijs van sc Heerenveen bleek tot dusver echter te hoog.