Frenkie de Jong en Ronald Koeman hebben zaterdag stilgestaan bij het vertrek van Lionel Messi bij FC Barcelona. De middenvelder en de trainer noemen de Argentijn de beste speler aller tijden.

"Als kind keek ik samen met mijn broer alle wedstrijden van jou op de televisie. Toen ik twee jaar geleden bij FC Barcelona arriveerde, kwam ik er zelf achter dat je een geweldig persoon bent", schrijft De Jong in een bericht op Instagram bij foto's van hem met de 34-jarige Messi.

"Het was een droom voor me om met de beste speler ooit samen te spelen. Ik heb van elke minuut op het veld genoten. Ik blijf van je magie genieten, maar dan zoals het ooit voor mij begon: voor de televisie. Bedankt voor alles, Leo."

Koeman noemt het moeilijk te bevatten dat Messi niet meer voor Barcelona zal spelen. "Bedankt voor alles wat je voor de club betekend hebt, Leo", schrijft de coach op Twitter.

"Ik heb ervan genoten dat we een volledig seizoen hebben samengewerkt. Jouw werklust en wil om te winnen hebben indruk op me gemaakt. Het heeft je de beste speler ter wereld gemaakt. Ik wens jou en je familie het beste."

Messi maakte 672 goals voor Barcelona

Messi kwam deze week met Barcelona tot een akkoord over een nieuw contract tot medio 2026. Maar vanwege financiële schulden van meer dan 1 miljard euro en de salarislimiet kreeg de club geen groen licht van La Liga om de aanvaller opnieuw vast te leggen.

De verwachting is dat de 34-jarige Messi de komende dagen transfervrij overstapt naar Paris Saint-Germain. Zondag zal hij tijdens een persconferentie in Camp Nou zijn vertrek toelichten.

De 151-voudig international van Argentinië speelde 778 officiële wedstrijden voor Barcelona, kwam 672 keer tot scoren en leverde 305 assists. Zes keer kreeg hij de Gouden Bal voor beste speler ter wereld.