Goedenavond en welkom in dit liveblog. Hier houd ik, Robbert van der Linde, je op de hoogte van de ontwikkelingen in de derde voorronde van de Conference League.

  • Uitslagen
  • Luzern-Feyenoord 0-3
  • Vitesse-Dundalk 2-2
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 20:22
Feyenoord probleemloos langs Luzern
Feyenoord staat met één been in de play-offs voor de Conference League na een probleemloze avond in Zwitserland. De Rotterdammers winnen op bezoek bij Luzern eenvoudig met 0-3, waardoor de return volgende week in De Kuip een formaliteit lijkt. Guus Til scoort in de eerste helft twee keer, in de slotfase bepaalt Luis Sinisterra de eindstand na een fout van Luzern-keeper Vaso Vasic.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 20:11
84' GOAL Feyenoord! 0-3

Feyenoord heeft dan alsnog de derde goal te pakken en het is een cadeautje van Vaso Vasic. De keeper van Luzern gaat met de bal aan de wandel en verliest hem aan Luis Sinisterra. De Colombiaan kan de bal vervolgens eenvoudig in het lege doel tikken.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 20:10
82' Na een uitstekende aanval heeft Sinisterra de bal voor het intikken om de return van volgende week al helemaal overbodig te maken. De Colombiaan raakt de bal echter niet goed en schiet vrij hopeloos over. Vooralsnog is Til dus de enige die doelpunten kan maken voor Feyenoord.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 20:06
Feyenoord lijkt het inmiddels wel te geloven en probeert de wedstrijd rustig uit te spelen. De Zwitsers willen nog wel proberen om een goal te maken, maar ontberen simpelweg de kwaliteit om het Feyenoord lastig te maken.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 20:00
71' We hebben nog niet zo veel van Linssen gezien, dus is het enigszins verrassend dat hij hier opeens opduikt. De poging van de gelegenheidsspits van Feyenoord gaat naast, maar we zagen hem tenminste weer eens.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 19:56
68' Onder luide aanmoedigingen van het publiek probeert de thuisploeg er nog iets van te maken. Weer is het Ugrinic die dreigend wordt, maar zijn poging gaat uiteindelijk over.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 19:51
Zomeraanwinsten Alireza Jahanbakhsh en Guus Til nemen Feyenoord nadrukkelijk bij de hand. De Iraniër is werkelijk overal op het veld te vinden, werkt zich te pletter en is aanvallend en verdedigend een constante plaag voor Luzern, terwijl de middenvelder er al twee goals in heeft liggen en loert op meer. Als de voortekenen niet bedriegen, gaan de Rotterdammers dit seizoen nog veel plezier beleven aan deze tandem.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 19:47
60' Malacia slalomt naar binnen en probeert het eens met zijn mindere rechterbeen. Vasic heeft alle moeite met de inzet, die hij nipt over de lat kan tikken.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 19:44
56' Feyenoord kan er in de counter snel uit, maar Jahanbakhsh slaagt er tot twee keer toe niet in om de bal voor te slingeren. Wel wordt de Iraniër vervolgens onderuit geschoffeld, dus Feyenoord houdt er een vrije trap aan over.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 19:43
53' Een hoogstandje van Ugrinic, die Trauner door de benen speelt. De aanvallende onmacht van Luzern wordt echter direct duidelijk, want Ugrinic vindt geen medespeler in de buurt en beklaagt zich over het gebrek aan hulp.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 19:39
51' Sinisterra doet een poging om de alleenheerschappij van Til op het scorebord te doorbreken, maar de inzet van de Colombiaan in de korte hoek kan makkelijk gepareerd worden door Vasic.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 19:34
46' De tweede helft in de Swissporarena is begonnen. Kan Feyenoord een vervolg geven aan de probleemloze eerste helft en zich tegen Luzern een meer dan goede uitgangspositie verschaffen voor de return van volgende week?
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 19:33
Vitesse-coach Thomas Letsch heeft na de wedstrijd het nodige te bespreken met Loïs Openda. De spits is verantwoordelijk voor de late gelijkmaker, maar mist de return omdat hij in de blessuretijd rood krijgt wegens natrappen.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 19:20
Het invullen van het scoreformulier in de Conference League kan bij Feyenoord vooralsnog met een stempel in plaats van een pen. De Rotterdammers scoorden tot nu toe vijf keer en al die doelpunten, inclusief de twee van vanavond tegen Luzern, werden gemaakt door Guus Til.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 19:17
Rust! Feyenoord speelt een prima eerste helft in Zwitserland en leidt halverwege met 0-2 tegen FC Luzern. Guus Til is net als in de vorige ronde (voorlopig) verantwoordelijk voor de volledige productie van de Rotterdammers. Dankzij een droge knal en een stiftje uit de rebound van de middenvelder, hoeft trainer Arne Slot zich weinig zorgen te maken.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 19:08
38' GOAL Feyenoord! 0-2

Guus Til houdt zijn score van 100 procent in stand en maakt ook de vijfde treffer van Feyenoord in de Conference League. Keeper Vaso Vasic moet lossen bij een lastig schot van Alireza Jahanbaksh en de middenvelder is er als de kippen bij om de rebound in het doel te tillen.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 19:08
38' Jahanbaksh moest even behandeld worden na een botsing met zijn eigen keeper Bijlow, maar de zomeraankoop kan na wat oplapwerkzaamheden gewoon weer terugkeren.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 19:01
31' Gesteund door de vroege voorsprong is Feyenoord de bovenliggende partij in het eerste half uur. De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van Luzern, al hebben de Rotterdammers moeite om de gaten in de Zwitserse verdediging te benutten.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 18:53
De spelers van Feyenoord vieren de openingstreffer van Guus Til.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:51
Vitesse schiet zichzelf in de voet tegen Dundalk
Vitesse heeft nagelaten van de return in de derde voorronde van de Conference League een formaliteit te maken. De Arnhemmers zijn in de heenwedstrijd vooral in de eerste helft tegen Dundalk FC oppermachtig, maar blijven steken op 2-2. Matús Bero is lange tijd de enige die een kans weet te benutten, waarna Vitesse in de tweede helft het deksel op de neus krijgt door twee goals van Patrick McEleney. Vlak voor tijd voorkomt Loïs Openda nog een nederlaag met een knappe halve omhaal, maar even later wordt hij met rood van het veld gestuurd, waardoor Vitesse volgende week in Ierland nog vol aan de bak zal moeten
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:46
90' Rode kaart Vitesse! Openda gaat binnen een minuut van held naar schlemiel. De aanvaller wordt onderuit gekegeld door Stanton en vervolgens trapt Openda richting Stanton. De scheidsrechter kan weinig anders dan Openda met rood van het veld te sturen. Wat maakt Vitesse het zich onnodig moeilijk in dit tweeluik.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:45
89' GOAL Vitesse! 2-2

Vitesse lijkt op de valreep in ieder geval een nederlaag af te gaan wenden. Na een hoge voorzet vanaf links en miscommunicatie in de Ierse defensie, kan Loïs Openda met een halve omhaal de 2-2 binnenschieten.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 18:39
9' GOAL Feyenoord! 0-1

Feyenoord komt al vroeg op voorsprong via Guus Til, die na zijn hattrick tegen Drita dus alweer zijn vierde goal van deze Conference League-campagne maakt. De middenvelder krijgt de bal aangespeeld door Luis Sinisterra en schiet droog raak in de hoek. Een lekker begin voor de Rotterdammers.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:38
81' Tot overmaat van ramp beginnen enkele spelers van Vitesse, zoals Manhoef, last te krijgen van kramp. Het seizoen is natuurlijk pas net begonnen voor de Arnhemmers, maar het is volledig hun eigen schuld dat ze in deze penibele situatie zitten in dit duel.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:35
78' Het is bizar, maar Vitesse moet zowaar vol in de achtervolging om een nederlaag af te wenden, laat staan om te winnen. Openda probeert het startsein te geven, maar raakt de bal niet goed, waardoor Abibi makkelijk kan vangen.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 18:35
Feyenoord treft bij de tegenstander van vandaag een oude bekende. Jordy Wehrmann speelde dertien jaar in de jeugd bij de Rotterdammers en werd afgelopen seizoen al uitgeleend aan Luzern, om deze zomer de definitieve overstap te maken. De 22-jarige middenvelder begint op de bank, maar zal vast graag in actie komen tegen zijn oude ploeg.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:32
76' GOAL Dundalk! 1-2

Het tart werkelijk alle wetten van de (voetbal)logica, maar Dundalk staat op voorsprong. Het is weer Patrick McEleney die scoort. Hij wordt de diepte ingestuurd, kapt Danilho Doekhi uit en wipt de bal subtiel over Markus Schubert heen in het doel.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:31
75' Tannane probeert het met een vrije trap van grote afstand. Dat heeft hij echter wel eens beter gedaan, deze keer vliegt zijn inzet ruim over.
FC Luzern-Feyenoord · donderdag 5 augustus om 18:31
Aftrap! Terwijl Vitesse probeert om de voorsprong te heroveren, is er ook in Zwitserland afgetrapt. Kan Feyenoord tegen Luzern beter voor de dag komen dan tegen FC Drita? Veel slechter is niet mogelijk, dus de ploeg van Arne Slot kan zich richten op eerherstel.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:26
69' Met een gezicht dat op onweer staat, grijpt trainer Letsch in. De twee Oussama's (Tannane en Darfalou) komen erin en krijgen de opdracht om een smadelijk gelijkspel te voorkomen.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:21
65' GOAL Dundalk! 1-1

Daar krijgt Vitesse dan toch het deksel op de neus. Raivis Jurkovskis heeft alle tijd om een goede voorzet te produceren en vindt het hoofd van Patrick McEleney, die Tomas Hajek in een kopduel klopt en de bal in de verre kruising knikt. Het staat weer gelijk in Arnhem, en dat is totaal onnodig voor de thuisploeg.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:20
63' De spelers van Vitesse lijken op twee gedachten te hinken: een tweede doelpunt maken, of energie sparen. Het zorgt er mogelijk voor dat ook deze kans niet met overtuiging wordt benut door Bero, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal op het hoofd van een verdediger schiet.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:19
De Gelredome zit niet vol, maar de ruim achtduizend supporters die er wel zijn laten zich horen.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:10
53' Toch ook weer een momentje voor Dundalk. Het is maar een slap rollertje dat Sloggett produceert, maar het toont aan dat Vitesse met de nog altijd minimale voorsprong geconcentreerd moet blijven.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:06
50' Paal Vitesse! Hij was er in de eerste helft al eens dichtbij en ook deze afstandspoging van Bazoer is lang niet gek. De bal kust de buitenkant van de paal, tot afgrijzen van de man die schiet.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:06
48' De vereende krachten van de lat en de vingertoppen van Abibi voorkomen dat Hajek al snel de 2-0 op het bord kopt. Vitesse komt fel uit de kleedkamer, heeft Letsch met een donderspeech geëist dat zijn spelers het karwei snel afmaken?
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:03
Aftrap! Vitesse en Dundalk zijn begonnen aan de tweede helft. Als de Arnhemmers net als voor rust uit de problemen blijven en nog een paar goals kunnen maken, kunnen ze van de return volgende week vanavond al een formaliteit maken.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 18:01
Million Manhoef kan terugkijken op een goede eerste helft. De gelegenheidsrechtsback schakelt zichzelf aanvallend veelvuldig in en is betrokken bij een hoop dreigende momenten.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 17:47
Rust! De tegenstand voor Vitesse komt vooral van de Arnhemmers zelf, want Dundalk vormt geen enkele bedreiging. Alleen Matus Bero weet een van de vele kansen om te zetten in een doelpunt, waardoor halverwege 1-0 op het scorebord staat. De Ieren schieten wel een keer op de lat, dus Vitesse is gewaarschuwd dat het in de tweede helft de kansen wél moet gaan afmaken.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 17:45
44' Ook Bero doet nu mee aan het missen van kansen. De maker van het openingsdoelpunt krijgt de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten, maar schiet recht op Abibi af. Zonder al te veel te overdrijven kunnen we stellen dat Vitesse al goed op weg had kunnen zijn naar de dubbele cijfers, maar het lijkt de rust in te gaan met slechts 1-0.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 17:39
37' De spitsen van Vitesse hebben hun vizier nog niet op scherp staan. De Arnhemmers kopieëren hun counter die resulteerde in de openingstreffer, alleen faalt nu Frederiksen oog in oog met Abibi. De voorsprong voor de thuisploeg had al onoverbrugbaar kunnen zijn voor de povere Ieren.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 17:37
36' Openda krijgt een opgelegde kans om de marge te verdubbelen. Tronstad verovert de bal op het middenveld en zet zijn spits vrij voor de keeper, maar Opena schiet rakelings voorlangs.
Vitesse-Dundalk FC · donderdag 5 augustus om 17:35
34' Vitesse heeft het, zeker na het openingsdoelpunt, niet erg lastig met Dundalk. De Ieren verbloemen veel met hun werklust, maar komen voetballend tekort. Vitesse combineert zich er steeds vaker doorheen, maar het ontbreekt nog aan scherpte in de buurt van het doel.