De wedstrijd tussen Sparta Praag en AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League werd dinsdagavond ontsierd door racistische geluiden vanaf de tribune. Het duel werd daarom tijdelijk stilgelegd.

AS Monaco-trainer Niko Kovac sprak na het door AS Monaco met 0-2 gewonnen uitduel zijn afschuw uit over het voorval. "We zijn allemaal heel erg bedroefd en walgen ervan dat het in de 21e eeuw doorgaat", reageerde de Kroaat. "Maar we hebben de wedstrijd gewonnen en daarmee ook gewonnen van het racisme."

Mikpunt van het Tsjechische publiek was de Franse middenvelder Aurelien Tchouameni, die tien minuten voor rust de score opende in Praag. Daarna waren er apengeluiden te horen in het stadion.

De zwarte voetballer en zijn teamgenoten deden daarover hun beklag bij de arbitrage, waarna de Engelse scheidsrechter Michael Oliver het duel volgens het UEFA-protocol drie minuten stillegde.

Tijdens die korte onderbreking werd omgeroepen dat de wedstrijd definitief zou worden gestaakt als de aanhang van Sparta Praag zich opnieuw racistisch zou gedragen. Het duel kon worden uitgespeeld en na een uur spelen bepaalde de Duitser Kevin Volland de eindstand op 0-2.

Vorig seizoen kwam ook Slavia Praag al in opspraak, toen Rangers FC-middenvelder door de Tsjech Ondrej Kúdela racistisch werd bejegend. Het leverde de verdediger van Slavia Praag een schorsing van tien wedstrijden op.