Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Menno Waebeke en ik houd je op de hoogte van het eerste duel tussen PSV en FC Midtjylland in de derde voorronde van de Champions League. Veel plezier!

  • Heenwedstrijd
  • Afgelopen
  • PSV - FC Midtjylland 3-0 
dinsdag 3 augustus om 20:26
Roger Schmidt: 'We hebben de hele wedstrijd gecontroleerd'

Roger Schmidt was na de wedstrijd tegen FC Midtjylland heel tevreden over de prestatie van zijn ploeg: "We controleerden de hele wedstrijd en gaven bijna geen kansen weg. Dat is een heel erg goed teken. In zo'n wedstrijd moet je ook een beetje geduld hebben en dat deden we goed. We vonden altijd de juiste oplossing en konden in de tweede helft nog verder uitlopen maar dat gebeurde helaas niet. Nu gaat de focus op Ajax, want we willen zaterdag onze eerste prijs van het seizoen winnen", concludeert Schmidt.
dinsdag 3 augustus om 20:09
Noni Madueke: 'Het voelt geweldig als de fans mijn naam scanderen'

Noni Madueke was de gevaarlijkste man bij de Eindhovenaren. Hij opende de score en was na afloop vooral blij met de fans: "Het is fantastisch dat onze supporters er weer zijn, uitendelijk speel je voor hen. Het voelt geweldig als de fans je naam scanden. Vandaag was een echte teamprestatie en ik ben heel blij dat ik heb kunnen bijdragen aan de winst vandaag", zegt Madueke.
dinsdag 3 augustus om 20:01
Marco van Ginkel: 'Het gaat fysiek heel goed, dus laten we dat ook zou houden

Marco van Ginkel was na afloop voor de camera van RTL 7 meer dan een tevreden aanvoerder: "Ik heb het meest genoten van de eerste helft, we zaten er heel fel op. We hebben heel veel kansen gecreërd en het is zo een prima uitgangspositie. Ik werd gewisseld mede omdat er ook veel wedstrijden aan komen. Zaterdag spelen we alweer tegen Ajax en volgende week dinsdag de return tegen Midtjylland. Maar het gaat fysiek nu heel goed, dus laten we dat vooral ook zo houden", aldus Van Ginkel.
dinsdag 3 augustus om 19:52
Afgelopen! PSV wint heel overtuigend met 3-0 van FC Midtjylland en staat nu al met één been in de play-offs van de Champions League. Noni Madueke opende het bal met een prachtig schot in de kruising, daarna sloeg PSV heel snel toe en kwam nog voor rust op een 3-0 voorsprong via goals van Mario Götze en Cody Gakpo. In de tweede helft lieten de Eindhovenaren veel kansen liggen op de 4-0, maar kwamen verder nauwelijks in de problemen tegen de Denen.
dinsdag 3 augustus om 19:51
92' Publiekswissel voor Noni Madueke, hij brak de wedstrijd open met een fantastisch doelpunt en was de gevaarlijkste man aan de kant van PSV. De Engelsman wordt afgelost door Bruma.
dinsdag 3 augustus om 19:50
90' We zitten inmiddels in de extra tijd, maar daar is eigenlijk pas het eerste echte gevaarlijke moment van Midtjylland. De Braziliaan Evander schiet rakelings langs het doel van Joël Drommel.
dinsdag 3 augustus om 19:47
89' Daar is direct de eerste goede actie van Vertessen, na een prima actie bedient hij Mario Götze die in de korte hoek mikt. De bal wordt dit keer knap gered door Lössl.
dinsdag 3 augustus om 19:46
87' Yorbe Vertessen mag vandaag ook nog een paar minuten maken in het Philips Stadion, de Belg vervangt Cody Gakpo die een prima wedstrijd berkroonde met een doelpunt.
dinsdag 3 augustus om 19:40
82' Noni Madueke is opnieuw levensgevaarlijk met zijn linkerbeen, de Engelse vleugelaanvaller ziet zijn schot slechts centimeters langs de Deense goal gaan.
dinsdag 3 augustus om 19:34
75' Daar is de volgende kans voor PSV, Zahavi wordt geweldig weggestuurd door Obispo. De Israëlier staat op de rand van buitenspel, maar mag door van de grensrechter. Zahavi schuift oog in oog met Lössl net naast.
dinsdag 3 augustus om 19:33
73' Opnieuw een goede kans voor Cody Gakpo maar de bal gaat via een Deens been net naast. PSV geeft nog steeds helemaal niks weg en de 4-0 hangt al een tijdje in de lucht.
dinsdag 3 augustus om 19:29
70' PSV gaat voor het eerst wisselen en doet dat gelijk twee keer. Jordan Teze en Davy Pröpper nemen de plaatsten in van Philipp Mwene en Marco van Ginkel.
dinsdag 3 augustus om 19:23
64' PSV kan het echt definitief beslissen vandaag in Eindhoven, maar zal daarvoor nog iets scherper moeten zijn voor de goal. Gakpo komt in de zestien na een flitsende counter, maar geeft de bal niet goed voor op Madueke. De kans op de 4-0 is verkeken.
dinsdag 3 augustus om 19:18
59' We moeten niet vergeten dat de Denen een hoop spelers missen vanwege enkele coronabesmettingen, maar desondanks speelt PSV heel overtuigend. FC Midtjylland is nu pas voor het eerst echt gevaarlijk. Joël Drommel tast mis, maar de bal gaat gelukkig net naast.
dinsdag 3 augustus om 19:13
54' Opnieuw een kans voor Madueke! De Engelsman is ongrijpbaar voor de Deense verdedigers, op deze manier zal PSV Donyell Malen dit seizoen nauwelijks missen.
dinsdag 3 augustus om 19:07
48' Daar is al de eerste grote kans van de tweede helft, Zahavi bedient Madueke met een hakje. De Engelsman schiet rakelings naast het doel van Lössl.
dinsdag 3 augustus om 19:05
47' We zijn begonnen aan de tweede helft, kunnen de Denen nog iets terug doen of breidt PSV de score verder uit? FC Midtjylland gaat in ieder geval iets veranderen, Dion Cools komt in de ploeg voor Charles Matos.
dinsdag 3 augustus om 18:55
De statistieken van de eerste helft: 

  • PSV - FC Midtjylland
  • Stand: 3-0
  • Schoten: 5-2
  • Schoten op doel: 4-0
  • Balbezit: 46-54
dinsdag 3 augustus om 18:49
Rust! PSV staat halverwege op een comfortabele 3-0 voorsprong tegen FC Midtjylland. Na een stroef kwartier komen de Eindhovenaren helemaal los. Via Madueke, Götze en Gakpo gaat PSV ruim aan de leiding tegen de Denen.
dinsdag 3 augustus om 18:44
42' PSV heeft geen kind aan FC Midtyjylland en combineert er geregeld vrolijk op los. Bovendien geeft het geen enkele kans weg, keeper Joël Drommel heeft nog niks te doen gehad vandaag.
dinsdag 3 augustus om 18:33
32' GOAL PSV! 3-0

PSV overklast FC Midtjylland, met een prachtige aanval via Madueke, Götze en Zahavi valt de bal voor de voeten van Cody Gakpo. De Nederlander kan de bal voor een leeg doel makkelijk binnentikken. PSV speelt sinds de eerste goal in een ontzettend hoog tempo en daar hebben de Denen geen antwoord op.
dinsdag 3 augustus om 18:30
29' GOAL PSV! 2-0

En daar is ook gelijk de tweede goal voor PSV! Ramalho geeft een uitstekende lange bal achter de laatste lijn op Mario Götze, die ietwat fortuinlijk via Onyedika de bal achter Lössl schiet. Wat een weelde voor de Eindhovenaren!
dinsdag 3 augustus om 18:20
19' GOAL PSV! 1-0

Wat een fanatastische goal van Noni Madueke. Zahavi geeft aan op de jonge Engelsman, die met links de bal prachtig in de linkerkruising krult. PSV gaat aan de leiding in Eindhoven!
dinsdag 3 augustus om 18:19
17' PSV heeft het vandaag ogenschijnlijk lastiger tegen FC Midtjylland dan vorige week tegen Galatasaray. Het eerste kwartier gaat voorbij zonder grote kansen.
dinsdag 3 augustus om 18:11
10' De beide ploegen tasten iets af in de eerste tien minuten. Het eerste schot op doel van de wedstrijd is van aanvoerder Marco van Ginkel, maar er zit te weinig kracht achter om de keeper in de problemen te brengen.
dinsdag 3 augustus om 18:06
5' De eerste goede kans van de wedstrijd is voor PSV, Madueke omspeelt twee tegenstanders, maar zijn voorzet komt net niet aan. De daaropvolgende hoekschop kan makkelijk geplukt worden door doelman Lössl.
dinsdag 3 augustus om 18:02
Aftrap! De bal rolt in Eindhoven, kan PSV een eerste stap zetten richting de laatste kwalificatieronde van de Champions League?
dinsdag 3 augustus om 18:00
De spelers komen het veld op, binnen enkele minuten begint PSV aan de op een na laatste horde op weg naar het felbegeerde Champions League toernooi.
dinsdag 3 augustus om 17:55
Het Philips stadion in Eindhoven is niet helemaal gevuld vanwege de coronamaatregelen, maar gelukkig mogen 23.500 fans PSV aanmoedigen vandaag!
dinsdag 3 augustus om 17:48
Als PSV in de derde voorronde van de Champions League met FC Midtjylland afrekent, nemen de Eindhovenaren het in de play-offs op tegen Benfica of het Spartak Moskou van Quincy Promes en Jorrit Hendrix.
dinsdag 3 augustus om 17:45
Opmerkelijke schorsing voor Midtjylland-speler Juninho. De Brazliiaan nam een schorsing mee van zijn oude club Palmeiras, maar zijn club kreeg dat pas enkele uren voor de wedstrijd te horen van de UEFA.
dinsdag 3 augustus om 17:40
Opstelling! Bij FC Midtjylland ontbreken verschillende spelers in de selectie door coronabesmettingen. Sterspeler Pione Sisto, verdedigers Henrik Dalsgaard en Daniel Høegh en middenvelder Nicolas Madsen zijn er om die reden niet bij. Ook Juninho (geschorst) staat niet op het opstellingsformulier.

Opstelling FC Midtjylland: Lössl; Andersson, Onyedika, Sviatchenko, Nicolaisen, Paulinho, Evander, Rigon Matos, Mabil, Junior Brumado, Dreyer.
dinsdag 3 augustus om 17:36
Opstelling! Armando Obispo vervangt de geschorste Olivier Boscagli. Voorderest zien we dezelfde namen aan de kant van de Eindhovenaren, Schmidt heeft ook geen enkele reden om veel te gaan schuiven.

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Obispo, Max, Sangaré, Götze, Van Ginkel, Madueke, Zahavi, Gakpo.
dinsdag 3 augustus om 17:30
PSV speelt vanavond de derde voorronde van de Champions League tegen FC Midtjylland. In de vorige ronde versloeg het over tweede wedstrijden overtuigend Galatasaray met 7-2, kunnen de Eindhovenaren vandaag opnieuw overtuigen?