De zestienjarige Ajax-jeugdspeler Noah Gesser is vrijdagavond omgekomen bij een verkeersongeluk in het Utrechtse IJsselstein. Ook de achttienjarige broer van de speler heeft het ongeluk niet overleefd.

Ajax en Jong Ajax zullen zaterdag bij hun oefenduels een minuut stilte houden en rouwbanden dragen om Gesser te herdenken. De vlaggen op sportcomplex De Toekomst hangen halfstok.

"Ajax is diepgeraakt door deze tragische gebeurtenis. De club wenst de naasten alle sterkte bij het verwerken van dit onmetelijke verlies", schrijft de club op haar website.

Gesser speelde sinds de zomer van 2018 voor Ajax, dat hem oppikte bij amateurclub Alphense Boys. De spits werd gezien als groot talent en zou komend seizoen in Ajax onder 17 spelen.

Frontale botsing met taxibusje

Het verkeersongeval gebeurde vrijdagavond op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein. Een personenauto, waarin Gesser zat, raakte waarschijnlijk op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een taxibusje.

De politie bevestigt dat twee mannen van zestien en achttien jaar oud, die woonachtig waren in IJsselstein en afkomstig zijn uit hetzelfde gezin, bij het ongeluk zijn omgekomen. Verder doet de politie geen mededelingen over hun identiteit.

De bestuurder van het taxibusje is naar het ziekenhuis gebracht, maar hij was fysiek in orde, meldde de politie eerder.