Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Menno Waebeke en ik houd je op de hoogte van de return tussen Feyenoord - FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League.

  • Terugwedstrijd
  • Afgelopen
  • Feyenoord - FC Drita 3-2 (0-0)
donderdag 29 juli om 20:40
Arne Slot: 'Ik wil Leroy in bescherming nemen'
"We geven veel te veel kansen weg, we ogen heel onzeker als er een bal achter onze laatste lijn komt. Bijna elke aanval werd een kans, maar we hebben gelukkig een hele goede keeper (Justin Bijlow red.) die ons er vandaag doorheen sleept." Over de fouten van zijn Leroy Fer is Slot duidelijk: "Ik wil Leroy daarvoor in bescherming nemen, want ik kies ervoor om hem op een plek neer te zetten waar hij zijn hele carrière nog niet heeft gespeeld. Iedereen kan die fouten maken, maar uiteindelijk zijn we door. Dat is het allerbelangrijkste vandaag", concludeert Slot.
donderdag 29 juli om 20:35
Leroy Fer: 'Als ervaren speler mag je die fouten niet maken'
"Ik had mijn avond niet, ik maak twee fouten waar gelijk twee goals uit komen. Als ervaren speler en als aanvoerder mag je die fouten gewoon niet maken. Gelukkig heeft het team mij niet laten vallen in de rust." Over een mogelijke transfer wil Fer het niet hebben: "De kans is heel groot dat ik er volgende week ook bij ben, ik heb niks gehoord over interesse uit Turkije. Ik voel me goed hier bij Feyenoord", aldus Fer.
donderdag 29 juli om 20:06
Guus Til was de man van de wedstrijd met zijn hattrick tegen FC Drita, na afloop is de middenvelder vooral heel blij: "Dit heb ik echt gemist, voor het eerst zoveel supporters in De Kuip. Het is echt fantastisch om te scoren hier, die goaltune is fantastisch. Maar we gaan deze wedstrijd wel heel goed moeten analyseren, want er ging ook heel veel mis vandaag", aldus Til.
donderdag 29 juli om 19:55
Afgelopen! Feyenoord wint heel, heel moeizaam met 3-2 van FC Drita. De Kosovaren kregen kans na kans in De Kuip, maar met een hattrick schiet Guus Til Feyenoord naar de volgende ronde.
donderdag 29 juli om 19:48
90' GOAL Feyenoord! 3-2

Daar is de verlossing voor Feyenoord! Guus Til maakt zijn hattrick in De Kuip, na een corner van Kökcu kan de middenvelder vogelvrij binnentikken. Wat een opluchting in De Kuip!
donderdag 29 juli om 19:43
85' Opnieuw een opgelegde kans voor FC Drita. Islami komt oog in oog met Bijlow, maar de keeper redt goed. Wat een knotsgekke wedstrijd!
donderdag 29 juli om 19:40
82' Weer liggen twee spelers van FC Drita op de grond. Arne Slot gebruikt de gelegenheid om te wisselen, Marcus Pedersen had al eerder kramp en wordt nu afgelost door Ridgeciano Haps. De linksback is terug van zijn avontuur op de Gold Cup met Suriname. Tyrell Malacia zal daardoor naar de rechterkant verhuizen.
donderdag 29 juli om 19:37
79' De scheidsrechter is eindelijk klaar met het tijdrekken van FC Drita. Doelman Faton Maloku ontvangt de gele kaart.
donderdag 29 juli om 19:36
78' Nog even voor de duidelijkheid, de uitdoelpunten tellen vanaf dit seizoen niet meer dubbel in Europese wedstrijden. Feyenoord stevent momenteel dus op een verlenging af in Rotterdam.
donderdag 29 juli om 19:33
76' Waar is Feyenoord achterin toch allemaal mee bezig? FC Drita krijgt opnieuw een reuzekans op de 2-3, maar Leroy Fer weet nu wel op tijd weg te werken.
donderdag 29 juli om 19:29
71' Oh, oh, oh wat komt Feyenoord hier goed weg! Na een verkeerde pass van Pedersen komt Simonovski alleen voor keeper Justin Bijlow, maar de spits schiet hopeloos naast.
donderdag 29 juli om 19:26
68' GOAL Feyenoord! 2-2

Daar is eindelijk de treffer voor Feyenoord, Marcos Senesi geeft een fantastisch voorzet op Guus Til, die zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnenkopt!
donderdag 29 juli om 19:23
66' Nog minder dan een halfuur in De Kuip. Feyenoord zal moeten scoren om er nog een verlenging uit te slepen. Inmiddels is Bozenik in de ploeg gekomen voor Jahanbakhsh.
donderdag 29 juli om 19:19
62' Wat een kans voor Guus Til! Een goede aanval van Feyenoord komt via Kökcu en Sinisterra voor de voeten van Til terecht, maar de middenvelder mikt net als in Kosovo naast.
donderdag 29 juli om 19:16
58' Derde gele kaart voor Feyenoord, Luis Sinisterra haalt een counter eruit door Jashari neer te vegen. De Kosovaren nemen uiteraard alle tijd voor de blessurebehandeling.
donderdag 29 juli om 19:10
52' Kans voor Luis Sinisterra! De Colombiaan heeft alle tijd om uit te halen, maar wacht te lang. Zijn schot kan nog net geblokt worden. Feyenoord is goed begonnen aan deze tweede helft.
donderdag 29 juli om 19:08
50' Enorme kans voor Leroy Fer! De centrale verdediger krijgt uit een corner de kans om zijn fout goed te maken, maar keeper Maloku krijgt nog net een hand tegen de bal.
donderdag 29 juli om 19:05
48' We zijn drie minuten onderweg in de tweede helft, maar er ligt alweer iemand op de grond van FC Drita. De Feyenoord-bank is furieus, de Rotterdammers moeten echt het hoofd koel zien te houden.
donderdag 29 juli om 19:03
46' Begin tweede helft! We zijn begonnen aan de tweede helft van Feyenoord - FC Drita. Geen wissels bij Feyenoord en dat betekent dat Alireza Jahanbakhsh fit genoeg is om meer dan 45 minuten te voetballen.
donderdag 29 juli om 18:58
De statistieken van de eerste helft: 

  • Feyenoord - FC Drita
  • Stand: 1-2
  • Schoten: 11-4
  • Schoten op doel: 1-3
  • Balbezit: 58 - 42 
donderdag 29 juli om 18:48
Rust! Feyenoord kijkt halverwege tegen een verrassende 1-2 achterstand aan. De Rotterdammers begonnen goed en kwamen op voorsprong via Guus Til, maar gaven het daarna met twee foutjes van Leroy Fer volledig weg. Feyenoord zal na rust uit een ander vaatje moeten tappen om hier niet tegen een blamage aan te lopen.
donderdag 29 juli om 18:45
45' We krijgen drie minuten extra tijd in de eerste helft, Arne Slot vindt het wat weinig en heeft daar een punt. De spelers van FC Drita doen er alles aan om het spel te vertragen.
donderdag 29 juli om 18:43
44' Daar was bijna de tweede goal van Guus Til, hij verovert zelf de bal op het middenveld, maar mikt op aangeven van Sinisterra net naast.
donderdag 29 juli om 18:40
40' Je kunt niet zeggen dat de voorsprong van FC Drita onverdiend is, Feyenoord heeft de bal, maar de Kosovaren zijn vaker gevaarlijk in de zestien van de tegenstander. Nu kan Bijlow net op tijd ingrijpen na een steekpass op Simonovski.
donderdag 29 juli om 18:32
33' De spelers uit Kosovo zijn al vroeg begonnen met tijdrekken, de een na de ander gaat liggen bij FC Drita. Marcus Pedersen schiet uiteindelijk de bal buiten, maar kan op weinig steun rekenen van zijn ploeggenoten. Feyenoord zal de rust moeten bewaren in deze fase van de wedstrijd.
donderdag 29 juli om 18:29
29' De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Toornstra, de middenvelder trekt aan de noodrem na een counter van FC Drita. In de daaropvolgende vrije trap, komt Vasliu vogelvrij voor Bijlow, maar de keeper redt.
donderdag 29 juli om 18:25
26' Feyenoord probeert de grip terug te krijgen in deze wedstrijd en dat resulteert tot een goede kans voor Linssen. Jens Toornstra geeft een afgemeten voorzet, maar de spits kopt ruim over.
donderdag 29 juli om 18:21
22' Feyenoord heeft geluk dat uitdoelpunten niet meer dubbel tellen in Europese toernooien. Met één doelpunt komt er nu in ieder geval een verlenging in De Kuip.
donderdag 29 juli om 18:16
16' GOAL FC Drita! 1-2

Leroy Fer gaat opnieuw enorm in de fout, de gelegenheidsverdediger verwerkt een lange bal van FC Drita helemaal verkeerd en Fazliu profiteert.
donderdag 29 juli om 18:12
12' GOAL FC Drita! 1-1

FC Drita komt verrassend op gelijke hoogte in De Kuip. De Kosovaren nemen snel een vrije trap en de bal valt met heel veel geluk voor de voeten van Simonovski. De Noord-Macedonische spits schiet koeltjes raak.
donderdag 29 juli om 18:07
7' GOAL Feyenoord! 1-0

Feyenoord komt op 1-0, Jens Toornstra geeft na een korte corner een voorzet op Bryan Linssen, die de bal perfect terugkopt op Guus Til. De middenvelder kan gemakkelijk zijn eerste doelpunt voor Feyenoord binnenknikken.
donderdag 29 juli om 18:03
3' Daar is bijna de goal voor FC Drita! Een grove inschattingsfout van Leroy Fer gaat eraan vooraf, maar Muja schiet net naast.
donderdag 29 juli om 18:02
2' Eerste grote kans voor Feyenoord! Jahanbakhsh steekt Guus Til weg, die voorgeeft op Kökcu. De middenvelder knalt de bal op de lat!
donderdag 29 juli om 18:00
Aftrap! De bal rolt in Rotterdam, FC Drita heeft afgetrapt voor de return in de kwalificatiewedstrijd van de Conference League.
donderdag 29 juli om 17:57
De spelers komen het veld op en de supporters in Rotterdam laten meteen van zich horen, weet Feyenoord zich vandaag te plaatsen voor de derde voorronde van de Conference League?
donderdag 29 juli om 17:37
Arne Slot: 'Jahanbakhsh maakt op de training een hele goede indruk'
Arne Slot verwacht vandaag veel van zijn nieuwe aankoop Alireza Jahanbakhsh. "Hij maakt op de training een hele goede indruk, maar hij moet nog wel even wennen. Dat is ook logisch, want Ali (Jahnbakhsh red.) heeft niet overdreven veel wedstrijden gespeeld vorig seizoen. We waren vorige week heel erg afhankelijk van de linkerkant met Sinisterra. Jahanbakhsh zorgt normaal gesproken voor veel dreiging met voorzetten en we hebben met Linssen en Til twee spelers die daarvan leven."
donderdag 29 juli om 17:15
Als Feyenoord vandaag wint van FC Drita, treft het FC Luzern in de derde voorronde van de Conference League. Ze zullen daar een oude bekende gaan treffen, want Jordy Wehrmann maakte deze zomer de definitieve overstap van Feyenoord naar de Zwitsers.