Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
hillsborough herdenking

Hillsborough-ramp eist 32 jaar na dato het leven van 97e Liverpool-supporter

De Hillsborough-ramp van 15 april 1989 heeft ruim 32 jaar na dato een 97e slachtoffer gemaakt. Liverpool-supporter Andrew Devine, die bij de tragische gebeurtenis in het Engelse Sheffield "levensveranderende verwondingen" opliep, is deze week overleden.
Door NU.nl

Devine stierf op 55-jarige leeftijd, maakte Liverpool woensdag bekend. Direct na de ramp werd gedacht dat het zwaargewonde slachtoffer nog maximaal een half jaar te leven zou hebben. "We zijn gezegend dat we hem nog 32 jaar bij ons hebben kunnen houden", staat in een verklaring van de club.

De Hillsborough-ramp wordt jaarlijks op indrukwekkende wijze herdacht door Liverpool. Daarbij speelt het nummer 96, refererend aan het aantal slachtoffers, een prominente rol. Omdat de lijkschouwer heeft vastgesteld dat het overlijden van Devine een rechtstreeks gevolg is van de gebeurtenissen van 32 jaar geleden, komt daar nu een 97e naam bij.

Herdenking Hillsborough
Het nummer 96 speelt altijd een prominente rol bij de jaarlijkse herdenking.

Stormloop na paniek op tribune

De ramp in het Hillsborough-stadion van Sheffield Wednesday vond plaats tijdens de halve finale van de Engelse FA Cup tussen Liverpool en Nottingham Forest, die gespeeld werd op onpartijdig terrein.

Een paniekuitbraak in het vak met Liverpool-supporters resulteerde in een dodelijke stormloop, waarbij aanvankelijk 95 mensen om het leven kwamen. Het 96e slachtoffer, de destijds achttienjarige Tony Bland, overleed vier jaar later.

Beeld uit video: Zo voltrok de Hillsborough-ramp zich in 19892:18
Afspelen knop

Zo voltrok de Hillsborough-ramp zich in 1989

Zo voltrok de Hillsborough-ramp zich in 1989


Lees meer over:

LiverpoolHillsboroughVoetbal

Aanbevolen artikelen