Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Menno Waebeke en ik houd je op de hoogte van de return tussen Galatasaray en PSV in de tweede voorronde van de Champions League. Veel plezier!

  • Terugwedstrijd
  • Uitslag: Galatasaray-PSV 1-2 (1-5)
woensdag 28 juli om 20:21
Roger Schmidt: 'Rode kaarten horen bij het voetbal'
PSV-trainer Roger Schmidt was na afloop tevreden over het spel van zijn ploeg, bovendien maakt hij zich geen zorgen over de rode kaart van Olivier Boscagli: "We hebben vandaag onze prestatie van vorige week bevestigd. We stonden vooral verdedigend heel goed, ik denk dat zij bijna geen enkel schot hebben gelost op doel. Het is jammer dat Olivier (Boscagli red.) rood pakt, ik heb het niet goed gezien, maar volgens mij was het erg ongelukkig. Rode kaarten horen bij het voetbal, maar we hebben prima vervangers met Viergever, Obispo en Teze", zegt Schmidt.
woensdag 28 juli om 20:14
Inmiddels is het afgelopen in Denemarken, FC Midtjylland wint in de verlenging van Celtic en wordt de volgende tegenstander van PSV in de derde voorronde van de Champions League.
woensdag 28 juli om 20:13
Marco van Ginkel: 'Het is altijd lekker om goals te maken'
Aanvoerder Van Ginkel maakte vandaag zijn eerste officiele goal sinds zijn terugkeer bij PSV. De 28-jarige middenvelder is tevreden over vandaag: "Het stond heel erg goed, ik denk dat we helemaal niks hebben weggegeven. Het is zuur dat we nog rood pakken met Boscagli, ik denk dat de kaarten heel makkelijk gegeven werden." Van Ginkel tekende in de tweede helft hoogst persoonlijk voor de 0-2 tegen de Turken: "Het is altijd lekker om goals te maken, ik ben er heel erg blij mee. Het was misschien wel een typische Van Ginkel goal ja", aldus de aanvoerder.
woensdag 28 juli om 19:54
Afgelopen! PSV wint met 1-2 in Istanboel en plaatst zich gemakkelijk voor de derde voorronde van de Champions League. Noni Madueke opende het bal voor de rust met een afstandsknal, daarna vergrootte Van Ginkel de voorsprong met een knappe goal bij de eerste paal. Galatasaray deed nog wat terug via een doelpunt van Diagne, maar kon verder geen vuist maken tegen de Eindhovenaren. Een kleine smet op de overwinning was de domme rode kaart van Boscagli, de Fransman ontving twee gele kaarten en mist de volgende wedstrijd.
woensdag 28 juli om 19:50
90' We zijn inmiddels aanbeland in de drie minuten extra tijd. PSV gaat nog een laatste keer wisselen, Jordan Teze en Bruma komen het veld in voor Mario Götze en Cody Gakpo.
woensdag 28 juli om 19:46
Inmiddels zijn FC Midtjylland en Celtic begonnen aan de verlenging in hun kwalificatiewedstrijd, de winnaar van dit duel treft PSV in de volgende ronde. De Eindhovenaren lijken te mogen afreizen naar Denemarken, want Midtjylland staat met 2-1 voor.
woensdag 28 juli om 19:43
84' GOAL Galatasaray! 1-2

Galatasaray doet iets terug in het slot van deze wedstrijd. Mbaye Diagne is invaller Viergever te slim af en scoort met een hele bijzondere uitgave van de omhaal. Geen reden voor paniek bij PSV, want de Turken moeten nog zes keer scoren om door te gaan.
woensdag 28 juli om 19:33
74' Rode kaart Boscagli! Olivier Boscagli krijgt zijn tweede gele kaart na een overtreding op Diagne. Dom van de Fransman, die nu de volgende wedstrijd in de kwalificatie mist.
woensdag 28 juli om 19:28
69' Daar zijn ook de eerste wissels aan de kant van PSV. Davy Pröpper vervangt Marco van Ginkel, terwijl Mauro Junior erin komt voor Noni Madueke. De beide doelpuntenmakers gaan naar de kant.
woensdag 28 juli om 19:26
68' De Turken gaan nog maar eens wisselen, Emre Tasdemir en Arda Turan komen het veld in voor Emre Kilinc en Kerem Akturkoglu.
woensdag 28 juli om 19:25
65' Galatasaray krijgt een vrije trap op de rand van de zestien na een handsbal van Boscagli, maar ook dat wilt niet lukken voor de Turken. Bayram schiet hoog over.
woensdag 28 juli om 19:18
59' GOAL PSV! 0-2

Daar is nummer twee voor PSV! Mario Götze geeft een afgemeten voorzet op Marco van Ginkel, die de bal bij de eerste paal gemakkelijk binnenschiet. PSV kan zich op gaan maken voor volgende ronde in deze kwalificatie.
woensdag 28 juli om 19:16
57' Het incident bij de cornervlag met Max is meteen ook het meeste enerverende moment van deze tweede helft. Er gebeurt, net als in de eerste helft, heel weinig in deze return. Zo hebben beide ploegen slechts één schot op doel gelost.
woensdag 28 juli om 19:10
51' Philipp Max wil een corner nemen, maar wordt bekogeld door de fans van Galatasaray. De Duitse linksback gaat naar de grond, maar het lijkt mee te vallen. Jammer dat dit soort dingen nog steeds gebeuren.
woensdag 28 juli om 19:05
46' Inmiddels is Ryan Babel inderdaad in de ploeg gekomen bij de Turken, hij vervangt Mostafa Mohamed. Ook Mbaye Diagne maakt zijn opwachting, hij neemt de plaats in van Baris Yilmaz.
woensdag 28 juli om 19:03
46' We zijn begonnen aan de tweede helft van Galatasaray - PSV. Het lijkt niet meer mis te kunnen gaan voor de Nederlanders, maar er zijn wel eens vaker gekke dingen gebeurd in Istanboel. Denk maar aan de Champions League-finale in 2005.
woensdag 28 juli om 18:53
Rust! PSV speelt uiterst volwassen en geeft helemaal niks weg in de return tegen Galatasaray. Via Noni Madueke komen de Eindhovenaren zelfs op een 0-1 voorsprong, er lijkt geen vuiltje aan de lucht!
woensdag 28 juli om 18:38
37' GOAL PSV! 0-1

Met het eerste schot op doel van deze wedstrijd maakt Noni Madueke de 0-1 voor PSV. De jonge Engelsman haalt hard uit met rechts en de bal verdwijnt via Marcao in het Turkse net. PSV leidt in Istanboel!
woensdag 28 juli om 18:30
28' Marco van Ginkel kan uithalen vanaf de rand van de zestien, maar zijn schot wordt uit de doelmond gehaald. PSV claimt nog een penalty voor hands, maar tevergeefs, scheidsrechter Irrati wil van niks weten en wuift het weg.
woensdag 28 juli om 18:27
26' Daar is de eerste echte kans van de wedstrijd! Cody Gakpo slalomt door de Turkse verdediging, maar zijn schot wordt op het laatste moment geblokt.
woensdag 28 juli om 18:24
24' PSV is probleemloos door het eerste kwart van deze wedstrijd gekomen. Het tempo is laag en kansen zijn er niet, de Eindhovenaren zullen dat prima vinden.
woensdag 28 juli om 18:16
16' Galatasaray zit een stuk beter in de wedstrijd dan zeven dagen geleden en dat resulteert in de eerste doelpoging van de wedstrijd, Kara schiet hoog over.
woensdag 28 juli om 18:12
12' De scheidsrechter heeft het druk in het begin van deze return, er worden veel overtredingen begaan en het spel ligt vaak stil. Alleen maar gunstig voor PSV, die niet per se meer hoeven te scoren vandaag.
woensdag 28 juli om 18:05
6' Galatasaray begint een stuk feller aan de wedstrijd dan vorige week in Eindhoven. De Turken begaan een paar stevige overtredingen in de openingsminuten, het is nog wachten op de eerste grote kansen.
woensdag 28 juli om 18:00
Aftrap! De bal rolt in Istanboel, PSV verdedigt een 5-1 voorsprong en moet vandaag normaal gesproken de volgende ronde van het miljoenenbal bereiken.
woensdag 28 juli om 17:59
De spelers komen het veld op en gaan bijna beginnen aan de return in deze tweede voorronde van de Champions League. Galatasaray zal vroeg willen scoren om nog kans te maken op de volgende ronde, wordt het nog spannend in Istanboel?
woensdag 28 juli om 17:52
Schmidt over Ihattaren: 'Geen zin om te praten over spelers die er niet zijn'
Mohammed Ihattaren zit niet bij de wedstrijdselectie in Istanbul vanwege ziekte, maar dat lijkt niet de echte reden van zijn afwezigheid. De middenvelder zou bezig zijn met een vertrek bij PSV. Voor de camera van RTL7 liet trainer Roger Schmidt doorschemeren dat er inderdaad meer aan de hand is: "Hij is in ieder geval nu niet hier. De dokters vertelden mij dat hij ziek is, maar als ik eerlijk ben heb ik geen zin om te praten over spelers die er niet zijn", aldus Schmidt.
woensdag 28 juli om 17:33
Precies zeven dagen geleden walste PSV over Galatasaray heen, de Turken hadden niks te vertellen in het Philips Stadion. Al voor rust komen de Eindhovenaren met 2-0 voor, door twee doelpunten van Zahavi. Galatasaray deed nog iets terug met Kilinc, maar na rust liep PSV via twee maal Götze en Zahavi uit naar een 5-1 voorsprong.
woensdag 28 juli om 17:07
Opstelling! Bij Galatasaray is Ryan Babel uit de basis verdwenen, Mostafa Mohamed vervangt de 69-voudig international in de spits. Wel zien we de geboren Bredanaar Ömer Bayram in de basiself van de Turken. 

Opstelling Galatasaray: Muslera; Yedlin, Luyindama, Marcao, Bayram, Sekidika, Kara, Kilinc, Yilmaz, Akturkoglu, Mostafa Mohamed.
woensdag 28 juli om 17:06
Opstelling! Cody Gakpo keert terug in de basis bij PSV, hij neemt de plaats in van Yorbe Vertessen. Verder houdt trainer Roger Schmidt vast aan dezelfde spelers die vorige week Galatasaray met 5-1 versloegen in Eindhoven.

Opstelling PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max, Sangaré, Götze, Van Ginkel, Madueke, Zahavi, Gakpo.