De tuchtcommissie van de UEFA heeft PSV dinsdag gestraft voor ongeregeldheden tijdens het duel met Galatasaray van vorige week in de tweede voorronde van de Champions League. Bij de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd van PSV moeten twee tribunevakken in het Philips Stadion leeg blijven.

PSV moet bovendien een boete van 1.500 euro betalen. De vakken G en H dienen gesloten te blijven bij het eerstvolgende duel in Europees verband.

"Op die vakken ontstond kort voor rust enige onrust na een doelpunt van Galatasaray", legt algemeen directeur Toon Gerbrands uit. "Het is jammer dat er nu een heel vak de dupe wordt van enkele mensen die hun seizoenkaarten hebben doorverkocht. Tegen hen zullen wij optreden."

Gerbrands kondigde eerder al aan onderzoek te doen naar de opstootjes op de tribunes. "We kijken naar seizoenkaarthouders die de kaarten hebben doorverkocht aan de Turkse fans van Galatasaray", aldus Gerbrands.

"Dit was verboden. Zij die zich hier schuldig aan hebben gemaakt, worden opgespoord en tegen hen zullen wij maatregelen treffen."

PSV won de ontmoeting door drie goals van Eran Zahavi en twee doelpunten van Mario Götze met 5-1 en is daardoor hard op weg naar de derde voorronde. Woensdag om 20.00 uur staat in het Turkse Istanboel de return op het programma.