ADO Den Haag moet het opnieuw maanden zonder Daryl Janmaat stellen. De ervaren verdediger heeft voor de tweede keer een bacterie in zijn knie opgelopen.

Om dezelfde reden kwam de 32-jarige Janmaat vorig seizoen al tot slechts vier wedstrijden voor ADO. De rechtervleugelverdediger begon fit aan de voorbereiding op het komende seizoen.

Bij een injectie in zijn knie heeft Janmaat nu opnieuw een bacterie opgelopen. De 34-voudig international van het Nederlands elftal zal wederom een groot deel van het seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan.

Janmaat keerde vorig jaar zomer terug bij ADO, de club waarbij hij in 2007 zijn profdebuut maakte. De verdediger droeg in de jaren die volgden de shirts van sc Heerenveen, Feyenoord, Newcastle United en Watford.

Door zijn afwezigheid kon Janmaat, die onderdeel was van het Oranje dat derde werd op het WK van 2014, vorig seizoen geen rol spelen in de strijd die ADO tegen degradatie voerde.

De club die nog een nieuwe eigenaar zoekt werd laatste en komt dit seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie, waarin Jong Ajax volgende week zondag de eerste tegenstander is.

Bekijk het volledige Keuken Kampioen Divisie-programma