Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Georginio Wijnaldum

Wijnaldum: 'Beledigingen op sociale media droegen bij aan vertrek bij Liverpool'

Georginio Wijnaldum wijt zijn vertrek bij Liverpool deels aan beledigingen van supporters op sociale media. De Oranje-international maakte vorige maand transfervrij de overstap naar Paris Saint-Germain.
Door NU.nl

Volgens de dertigjarige Wijnaldum, die bij PSG een contract tot medio 2024 tekende, "ondervond hij van een deel van de eigen supporters weinig liefde".

"Elke dag heb ik alles gegeven", zei de middenvelder in gesprek met de Engelse krant The Times. "Liverpool betekende heel veel voor mij, maar er waren momenten dat ik geen waardering en genegenheid voelde, vooral de laatste twee jaar. Het kwam uit een bepaalde hoek. Ik heb het dan niet over mijn teamgenoten of andere mensen bij de club. Zij hielden van mij."

Wijnaldum kwam sinds 2016 uit voor Liverpool, waar hij zeer succesvol was met onder meer de titel in de Premier League (2020) en de winst van de Champions League en het WK voor clubs (beide in 2019). Afgelopen seizoen wonnen 'The Reds' echter geen enkele prijs.

Georginio Wijnaldum veroverde met Liverpool onder meer de eerste landstitel in dertig jaar.

'Als we verloren, kreeg ik altijd de schuld'

"De fans in het stadion en de fans op sociale media zijn twee verschillende groepen", aldus Wijnaldum. "In het stadion was het geweldig. Als we verloren, kreeg ik op sociale media echter altijd de schuld, vooral de laatste tijd."

"Men riep dat ik toch weg zou willen, wat niet waar was. Ik zou willen dat iedereen zich had gerealiseerd wat ik deed om fit te zijn en elke wedstrijd te spelen. Helaas was dat niet zo."

Voor Wijnaldum begint het seizoen met Paris Saint-Germain officieel op zondag 1 augustus. Dan nemen de Parijzenaars het in de strijd om de Franse supercup op tegen regerend landskampioen Lille OSC.


Lees meer over:

LiverpoolGeorginio WijnaldumParis Saint-GermainVoetbal

Aanbevolen artikelen