Donyell Malen lijkt op het punt te staan om PSV te verruilen voor Borussia Dortmund. De Eindhovenaren hebben een akkoord op hoofdlijnen bereikt met de Duitse club, melden het AD en VI donderdag.

De transfersom die voor de 22-jarige spits wordt betaald, zou rond de 30 miljoen euro bedragen. Via bonussen zou dat bedrag nog verder op kunnen lopen.

Malen heeft bij PSV nog een contract tot medio 2024. Hij maakte in september zijn profdebuut voor de Brabantse club, na eerder in de jeugd van Ajax en Arsenal gespeeld te hebben. Die clubs zouden daardoor nog een opleidingsvergoeding tegemoet mogen zien.

De overgang van Malen naar Dortmund hing al een tijd in de lucht. Directeur Michael Zorc van de Bundesliga-club bevestigde deze week al dat een transfer in de maak is.

Malen heeft nog vakantie na het teleurstellend verlopen EK met Oranje en ontbrak woensdag dan ook toen PSV in de voorronde van de Champions League met 5-1 won van Galatasaray. Trainer Roger Schmidt gaf al aan de aanvaller net als rechtsback Denzel Dumfries niet meer terug te verwachten in Eindhoven.

De medische keurig van Malen zou dit weekend al plaats kunnen vinden. Voor de dertienvoudig Oranje-international ligt er bij Dortmund, dat komend seizoen uitkomt in de Champions League, een meerjarig contract klaar.