Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van het duel tussen FC Drita en Feyenoord in de tweede voorronde van de Conference League.

 • Heenwedstrijd
 • Uitslag:
 • FC Drita-Feyenoord 0-0
donderdag 22 juli om 21:35
Slot: 'Met deze spelers creëren we weinig'
Arne Slot is niet verrast over het stroeve optreden van zijn ploeg tegen FC Drita. "Het is niet ingewikkeld. We hebben gewoon heel weinig spelers die in de kleine ruimte iets weten klaar te spelen", zegt hij voor de camera van ESPN. "Het middenveld zat helemaal dicht en daardoor waren we afhankelijk van de buitenspelers. Ik hoop dat we in De Kuip volgende week meer kansen creëren, maar ook dan zullen het er geen tientallen zijn. Met een laag blok van de tegenstander gaan we met deze selectie gewoon weinig creëren."
donderdag 22 juli om 21:18
Til over gemiste kans: 'Die moet erin'
Guus Til speelde tegen FC Drita zijn eerste wedstrijd in het shirt van Feyenoord, maar het zal geen wedstrijd zijn die hij lang zal blijven herinneren. "We speelden vanaf minuut één op hun helft, maar kwamen er maar niet doorheen", zegt de middenvelder voor de camera van ESPN. "Zolang de goal uitblijft, houden zij hoop. Dat reken ik ook mezelf aan. De kans die ik kreeg, moet erin."
donderdag 22 juli om 21:15
Fer kritisch: 'Te weinig gecreëerd' 
Aanvoerder Leroy Fer is kritisch op het spel van de Rotterdammers tegen FC Drita. "Met de kwaliteiten die wij hebben, zijn er te weinig kansen gecreëerd", zegt hij voor de camera van ESPN. Fer wil na het teleurstellende gelijkspel graag vooruitkijken. "We hebben volgende week in eigen huis de kans om de klus te klaren. We weten dat we beter kunnen."
donderdag 22 juli om 20:54
Afgelopen! Een stroef spelend Feyenoord weet op bezoek bij FC Drita niet te scoren. De ploeg van Arne Slot moet volgende week in De Kuip zien te winnen om een stap dichter bij de hoofdfase van de Conference League te komen.
donderdag 22 juli om 20:53
90+5' Paal Feyenoord! Daar was in de absolute slotfase nog bijna de zege voor de Rotterdammers! Invaller Francesco Antonucci schiet de bal op de paal, waarna Róbert Bozeník van dichtbij niet kan reageren.
donderdag 22 juli om 20:51
90+3' Er klinkt vuurwerk buiten het stadion. Gaat dit gelijkspel zo dadelijk groots gevierd worden in Kosovo?
donderdag 22 juli om 20:49
90' Iedereen is weer op de been voor het slot van het eerste duel tussen FC Drita en Feyenoord in de Conference League. Er komen nog vijf minuten aan extra tijd bij!
donderdag 22 juli om 20:48
89' Na lang aandringen van de Kosovaren schiet Orkun Kökçü de bal met de nodige tegenzin over de zijlijn. Een van de spelers van FC Drita ligt geblesseerd op de grond, maar volgens de Rotterdammers valt het wel mee.
donderdag 22 juli om 20:45
Een spectaculair moment in een weinig verheffende wedstrijd.
donderdag 22 juli om 20:44
85' Arbiter Antti Munukka fluit volgens Bryan Linssen en Leroy Fer wat makkelijk voor een Kosovaarse vrije trap. De scheidsrechter is echter niet van de wijs te brengen, waarna Feyenoord de standaardsituatie vrij gemakkelijk overleeft.
donderdag 22 juli om 20:39
81' De tweede wissel bij Feyenoord: de man van de grootste kans - Guus Til - wordt vervangen door Francesco Antonucci. De creatieveling maakt zijn officiële debuut in het eerste elftal van de Rotterdammers.
donderdag 22 juli om 20:36
75' Het laatste kwartier is ingegaan. De ploeg van Arne Slot speelt de bal rond, maar de verdedigers van Drita kunnen van een afstandje toekijken. Kunnen de Rotterdammers nog wat uitrichten in dit duel?
donderdag 22 juli om 20:34
Het was niet de wedstrijd van Naoufal Bannis, die inmiddels is vervangen door Róbert Bozeník. De spits kreeg vroeg in de wedstrijd één kans, maar kwam verder weinig in het stuk voor.
donderdag 22 juli om 20:28
70' Guus Til! Dit was dé kans op de 0-1, maar de middenvelder schuift de bal van dichtbij naast. Luis Sinisterra uit zijn frustratie, want de Colombiaan leek er achter Til nog wel beter voor te staan om de eerste goal te maken.
donderdag 22 juli om 20:23
65' Wissel bij Feyenoord! Róbert Bozeník komt binnen de lijnen voor Naoufal Bannis. De Slowaakse spits zal zich gepasseerd voelen en heeft nu de kans om zich te bewijzen.
donderdag 22 juli om 20:19
61' Doelman Maloku moet zich voor het eerst in de tweede helft strekken! De Kosovaar tikt een poging van Tyrell Malacia uit de hoek.
donderdag 22 juli om 20:14
De 3.500 Kosovaarse toeschouwers vermaken zich opperbest met de 0-0-tussenstand.
donderdag 22 juli om 20:12
53' Een schotje van Bryan Linssen maakt Drita-doelman Faton Maloku niet zenuwachtig. De keeper mag zich opmaken voor een uittrap.
donderdag 22 juli om 20:08
48' Ook na rust zijn de rollen niet omgedraaid: Feyenoord heeft de bal en Drita loert op de counter.
donderdag 22 juli om 20:03
Aftrap tweede helft! De bal rolt weer in Kosovo. Weet Feyenoord zich een goede uitgangspositie te verschaffen voor de return in Rotterdam?
donderdag 22 juli om 19:52
De belangrijkste statistieken van de eerste helft:

 • FC Drita-Feyenoord
 • Stand: 0-0
 • Schoten: 1-4
 • Schoten op doel: 0-2
 • Balbezit: 34 procent-66 procent
donderdag 22 juli om 19:46
Rust! FC Drita en Feyenoord zoeken de kleedkamers op met een doelpuntloos gelijkspel. Feyenoord heeft het overwicht, maar de ploeg van Arne Slot heeft dat niet om kunnen zetten in een voorsprong.
donderdag 22 juli om 19:45
45' Er komen nog twee minuten aan extra tijd bij in deze eerste helft.
donderdag 22 juli om 19:43
40' Nog vijf minuten te gaan tot de rust in het Fadil Vokrri Stadion. De Rotterdammers kregen vroeg in de wedstrijd een grote kans, maar wisten daarna weinig meer te creëren.
donderdag 22 juli om 19:37
36' Opletten geblazen voor Justin Bijlow! De keeper moet uitkomen na een diepe bal tussen de verdediging en de doelman in. Dat doet hij met succes, waardoor Feyenoord weer aan aanvallen kan denken.
donderdag 22 juli om 19:32
Arne Slot heeft het maar druk langs de zijlijn. De 42-jarige trainer stuurt zijn manschappen aan.
donderdag 22 juli om 19:29
29' Er dreigt een zeldzame uitbraak van FC Drita, althans zo ziet Orkun Kökçu dat. De middenvelder trekt aan de noordrem en gaat als eerste speler op de bon in deze wedstrijd.
donderdag 22 juli om 19:27
27' Naast het rugnummer heeft Orkun Kökçü ook de verantwoordelijkheid over de standaardsituaties overgenomen van Steven Berghuis. De hoekschoppen van de nummer tien worden alleen nog niet echt gevaarlijk.
donderdag 22 juli om 19:24
24' Het is nog doelpuntloos bij FC Drita-Feyenoord. De Rotterdammers hebben veel balbezit, maar het tempo is vooralsnog te laag om een gaatje te vinden in de Kosovaarse defensie.
donderdag 22 juli om 19:19
Het zal even wennen zijn voor de Feyenoord-fans. Niet de vertrokken Steven Berghuis, maar Orkun Kökçü speelt dit seizoen met rugnummer tien.
donderdag 22 juli om 19:17
17' Justin Bijlow moet voor het eerst vanavond in actie komen. De 23-jarige doelman plukt een Kosovaarse voorzet eenvoudig uit de lucht.
donderdag 22 juli om 19:14
13' Het is eenrichtingsverkeer in de openingsfase richting het doel van Faton Maloku. De dertigjarige doelman van FC Drita ziet Feyenoord vlot combineren en moet met zijn elftal hopen op een snelle uitbraak.
donderdag 22 juli om 19:12
De man van de grootste kans tot nu toe: Naoufal Bannis.
donderdag 22 juli om 19:08
7' Naoufal Bannis! De spits van Feyenoord had het vertrouwen van trainer Arne Slot meteen terug kunnen betalen door deze bal tegen de touwen te schieten. Hij wordt goed weggestoken door Orkun Kökçü, maar stuit op doelman Faton Maloku.
donderdag 22 juli om 19:03
3' FC Drita-Feyenoord kent niet zo'n flitsende start als PSV-Galatasaray, maar de Rotterdammers hebben in ieder geval wel het balbezit in de openingsfase.
donderdag 22 juli om 19:00
Aftrap! Arbiter Antti Munukka uit Finland blaast op zijn fluit en dus is het Europese avontuur van Feyenoord in de Conference League begonnen.
donderdag 22 juli om 18:59
De spelers staan klaar op het veld van het Fadil Vokrri Stadium. We gaan bijna beginnen!
donderdag 22 juli om 18:56
De laatste voorbereidingen worden getroffen. Over enkele minuten gaat het seizoen van Feyenoord officieel van start.
donderdag 22 juli om 18:53
De laatste prestaties van Feyenoord in Europees verband:

 • 2016/17: Poulefase Europa League
 • 2017/18: Poulefase Champions League
 • 2018/19: 3e voorronde Europa League
 • 2019/20: Poulefase Europa League
 • 2020/21: Poulefase Europa League
donderdag 22 juli om 18:51
Feyenoord waakt voor Trencín-scenario
Feyenoord moet waken voor een Trencín-scenario in het duel met FC Drita. De Rotterdammers gingen in 2018 beschamend onderuit in de derde voorronde van de Europa League tegen de Slowaakse tegenstander (4-0). Jens Toornstra was een van de weinige spelers die er toen bij was. "Misschien dat er tegen Trencín onbewust wel sprake was van onderschatting. Anders verlies je niet met 4-0. Die onderschatting is er bij mij in elk geval niet meer."
donderdag 22 juli om 18:45
Slot kiest voor Bannis: 'Hij verdient de kans'
Arne Slot geeft vandaag de voorkeur aan Naoufal Bannis boven Robert Bozeník in de punt van de aanval. "Naoufal heeft het in de voorbereiding uitstekend gedaan en hij verdient de kans", zegt de trainer voor de camera van ESPN. Slot gaf Bozeník in de voorbereiding veel speelminuten, maar toch is zijn spel nog niet naar de zin van de trainer. "Hij heeft hard gewerkt, maar heeft gewoon nog even tijd nodig."
donderdag 22 juli om 18:34
Justin Bijlow is als eerste uit de kleedkamer om te beginnen aan de warming-up.