PSV heeft donderdag een besloten oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven gewonnen. De Eindhovenaren zegevierden met 2-0 op De Herdgang.

Cody Gakpo en Bruma verzorgden de treffers voor PSV. De 26-jarige Bruma mag vertrekken uit Eindhoven en staat naar verluidt in de belangstelling van Besiktas, maar die transfer is nog niet rond.

De 22-jarige Gakpo deed woensdagavond nog een half uur als invaller mee in de heenwedstrijd tegen Galatasaray (5-1-zege) in de tweede voorronde van de Champions League. De aanvaller speelde daarom net als middenvelder Davy Pröpper slechts een helft tegen FC Eindhoven.

Spelers die tegen Galatasaray in de basis stonden, kwamen niet in actie tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Roger Schmidt gaf vooral minuten aan spelers die de afgelopen weken weinig speeltijd hebben gehad.

Onder anderen Jordan Teze en Nick Viergever speelden de hele wedstrijd. Mohamed Ihattaren, die tegen Galatasaray negentig minuten op de bank zat, stond aan de aftrap. Ryan Thomas, Michal Sadílek, Fodé Fofana en Jeremy Antonisse vielen in.

PSV staat door de ruime zege op Galatasaray al met één been in de derde voorronde van de Champions League. De return tegen de Turkse topclub staat volgende week op het programma in Istanboel.

Opstelling PSV: Müller; Teze, Viergever, Obispo, Oppegard; Pröpper, Rosario; Gakpo, Ihattaren; Bruma en Mauro Júnior.