Goedenavond en welkom in dit liveblog. Mijn naam is Mitch Marinus en ik houd je op de hoogte van het duel tussen PSV en Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League.

  • Heenwedstrijd
  • Uitslag:
  • PSV-Galatasaray 5-1
woensdag 21 juli om 21:17
Schmidt: 'We zijn pas halverwege'
PSV-trainer Roger Schmidt is naast het resultaat uiterst tevreden over het spel van zijn ploeg. "We zijn heel blij. Het was een tijdje geleden dat er zoveel fans waren, maar dat zij er bij zo een belangrijke wedstrijd weer zijn en we dan zo spelen. Dat maakt me heel tevreden", zegt de trainer voor de camera van RTL7. Hij vervolgt: "De spelers waren goed en we maakten fantastische goals. We hebben een goede stap gezet, maar zijn pas halverwege."
woensdag 21 juli om 21:12
Zahavi: 'Allemaal even belangrijk'
Eran Zahavi had met drie goals en één assist een groot aandeel in de zege van PSV op Galatasaray. De Israëliër vertelt voor de camera van RTL7: "Ik kan niet echt kiezen welke goal ik het mooist vond. Ze waren allemaal even belangrijk." Zahavi waakt voor een te grote jubelstemming. "Het hoofddoel is Champions League. We mogen de winst vandaag één dag vieren en daarna moet de focus op de volgende wedstrijd. Allereerst volgende week in Istanboel."
woensdag 21 juli om 21:01
Van Ginkel na ruime zege: 'Hier leef je voor' 
PSV-aanvoerder Marco van Ginkel is enthousiast over de 5-1-zege van de Eindhovenaren op Galatasaray. "Het is een topavond. We winnen overtuigend en ik mag hopen dat dit niet meer mis gaat", zegt de middenvelder voor de camera van RTL7. "Het is mooi dat je zo kan winnen bij de eerste wedstrijd met publiek op de tribune. Hier leef je voor als speler."
woensdag 21 juli om 20:52
Afgelopen! Een dominant PSV heeft een reuzenstap gezet richting de derde voorronde van de Champions League. De winnen de heenwedstrijd dankzij een ontketende Eran Zahavi met 5-1 en kunnen volgende week met vertrouwen in het vliegtuig naar Turkije.
woensdag 21 juli om 20:49
90' Er komen nog vier minuten aan extra tijd bij.
woensdag 21 juli om 20:48
90' Een publiekswissel hoort erbij op zo'n avond. Eran Zahavi gaat onder luid applaus naar de zijlijn en wordt vervangen door Pablo Rosario.
woensdag 21 juli om 20:44
88' GOAL PSV! 5-1

Wat een feestavond in Eindhoven! Götze stuurt de bal met zijn schouder richting doel, waarna Fernando Muslera er weer niet goed uit ziet. Het verschil in dit tweeluik lijkt vanavond al te zijn gemaakt.
woensdag 21 juli om 20:43
De man van de wedstrijd: Eran Zahavi. De Israëliër maakt drie goals en geeft één assist.
woensdag 21 juli om 20:43
86' Bijna 5-1 zelfs! De fans in het stadion zijn niet meer stil te krijgen en zij zien dat Cody Gakpo bijna de vijfde binnen schiet. Keeper Fernando Muslera krijgt er ternauwernood een hand achter.
woensdag 21 juli om 20:40
84' GOAL PSV! 4-1

PSV zet een reuzenstap richting de volgende voorronde in de strijd om een Champions League-ticket! Weer is het Eran Zahavi, die dit keer om de doelman heen dribbelt en vervolgens in het lege doel raak schuift.
woensdag 21 juli om 20:35
Ogenschijnlijk is hij niet de sterkste, maar Cody Gakpo weet wel twee Turkse tegenstanders van zich af te houden.
woensdag 21 juli om 20:33
76' De handen gaan in Eindhoven op elkaar voor Noni Madueke. De Engelse buitenspeler speelde een verdienstelijke wedstrijd en maakt een kwartier voor tijd plaats voor Ryan Thomas.
woensdag 21 juli om 20:31
74' De eerste gele kaart van de wedstrijd komt op naam van Marcão Teixeira. De Braziliaanse verdediger laat Mario Götze over zijn bovenbeen vallen.
woensdag 21 juli om 20:28
71' PSV speelt de laatste minuten iets behoudender en daardoor lukt het Galatasaray vrij gemakkelijk om overeind te blijven. De Turken maken zelf weinig haast om een eventuele aansluitingstreffer te forceren.
woensdag 21 juli om 20:23
Het is niet te zien op deze foto, maar PSV-trainer Roger Schmidt heeft het goed voor elkaar vanavond. Zijn ploeg heeft het initiatief in handen en leidt met 3-1.
woensdag 21 juli om 20:20
62' Twee wissels bij PSV! Marco van Ginkel en Yorbe Vertessen verlaten het veld en worden vervangen door Davy Pröpper en Cody Gakpo.
woensdag 21 juli om 20:19
61' Wissel bij Galatasaray! De wedstrijd zit erop voor Ryan Babel, die wordt vervangen door Mostafa Mohamed. De 34-jarige Babel heeft weinig kunnen bewerkstelligen.
woensdag 21 juli om 20:18
57' De frustratie neemt wat toe bij de Turken, dat ik ook te zien aan dit tikje van Arda Turan. De oud-middenvelder van FC Barcelona lijkt het niet erg te vinden om tegen Oliver Boscagli aan te lopen.
woensdag 21 juli om 20:15
Na Eran Zahavi en Ermre Kilinc komt ook Mario Götze op het scoreformulier. De middenvelder is het eindstation van één van de vele vlotlopende aanvallen van de Eindhovenaren.
woensdag 21 juli om 20:07
51' GOAL PSV! 3-1

Wat een heerlijke goal! Eran Zahavi zet Mario Götze met een fraaie voetbeweging alleen voor de doelman, waarna de Duitser de bal geweldig in de winkelhaak schiet. De marge is weer twee!
woensdag 21 juli om 20:07
50' Ook in de tweede helft zijn de rollen niet omgedraaid. PSV heeft de bal en de Turkse bezoekers richten zich voornamelijk op verdedigen.
woensdag 21 juli om 20:03
Aftrap tweede helft! Geen wissels nog bij het begin van de tweede helft. Radamel Falcao liep zich in de rust warm, maar de spits van Galatasaray verschijnt nog niet binnen de lijnen.
woensdag 21 juli om 19:59
Onrust op de tribune na goal van Galatasaray
Vlak na de aansluitingstreffer van Galatasaray werd het kort onrustig in het Philips Stadion. Er waren wat opstootjes en dat heeft er vermoedelijk mee te maken dat op sommige plekken fans van Galatasaray tussen de supporters van PSV zitten. "Wilt u allemaal op uw stoel blijven zitten, anders kan de tweede helft straks niet beginnen", verzoekt de stadionspeaker.
woensdag 21 juli om 19:54
De belangrijkste statistieken van de eerste helft:

  • PSV-Galatasaray
  • Stand: 2-1
  • Schoten op doel: 3-1
  • Balbezit: 64 procent-36 procent
woensdag 21 juli om 19:47
Rust! PSV domineert tegen Galatasaray, maar door de onverwachte aansluitingstreffer gaan de Eindhovenaren 'slechts' met een 2-1-voorsprong de rust in. Eran Zahavi is met twee doelpunten de grote man bij de ploeg van Roger Schmidt.
woensdag 21 juli om 19:46
45' Er komt nog één minuutje aan extra tijd bij in het Philips Stadion. Gaan we rusten met een stand van 2-1?
woensdag 21 juli om 19:41
42' GOAL Galatasaray! 2-1

De Turken zijn nog niet of nauwelijks in het strafschopgebied geweest, maar Emre Kilinc zorgt nog voor rust voor de aansluitingstreffer. Joël Drommel heeft geen antwoord op de kopbal van de middenvelder en moet voor het eerst in een officieel duel een doelpunt incasseren als doelman van PSV.
woensdag 21 juli om 19:41
Hij begon vorig jaar wat stroef aan het seizoen, maar dat is dit seizoen wel anders bij Eran Zahavi. De gretigheid spat er vanaf en hij staat binnen 35 minuten al twee keer op het scorebord.
woensdag 21 juli om 19:34
35' GOAL PSV! 2-0

Daar is hij weer: Eran Zahavi! De spits loopt goed mee bij een razendsnelle counter van PSV en glijdt op aangeven van Noni Madueke de 2-0 binnen. PSV staat nog in de eerste helft terecht op een 2-0-voorsprong.
woensdag 21 juli om 19:32
32' Joël Drommel moet in actie komen! De doelman brengt zijn eerste redding van de wedstrijd niet op een schot van Galatasaray, maar hij moet optreden na een actie van Ibrahim Sangaré.
woensdag 21 juli om 19:26
Zomeraanwinst André Ramalho heeft Ryan Babel vooralsnog in zijn greep.
woensdag 21 juli om 19:23
22' De Turken krijgen voor het eerst vanavond een hoekschop, die genomen wordt door Ryan Babel. De aanvaller bereikt geen ploeggenoot en moet oppassen voor enkele plastic bekertjes vanuit het publiek. De oud-speler van Ajax is niet geliefd in Eindhoven.
woensdag 21 juli om 19:21
21' Na de stormachtige openingsfase is de Eindhovense storm momenteel wat gaan liggen. De Turken hebben ietwat meer balbezit, maar worden nog niet echt gevaarlijk.
woensdag 21 juli om 19:19
Eindelijk weer eens naar het stadion en vrijwel meteen kunnen juichen. Een betere start hadden deze fans zich haast niet kunnen wensen.
woensdag 21 juli om 19:16
15' Madueke laat drie tegenstanders zijn hielen zien, waarna hij ook nog eens een uitstekende steekpass richting Vertessen in zijn mars heeft. Doelman Muslera staat dit keer echter wel goed op te letten en voorkomt een nieuwe Eindhovense aanval.
woensdag 21 juli om 19:12
11' Het spel ligt wegens een blessurebehandeling bij middenvelder Emre Kilinc even stil in het Philips Stadion. Zowel Roger Schmidt als Fatih Terim gebruikt het moment om een aantal aanwijzingen te geven.
woensdag 21 juli om 19:09
8' PSV geeft Galatasaray geen seconde rust in de openingsfase en zit er continu bovenop. Er is vooralsnog weinig terug te zien van de extreem korte voorbereiding.
woensdag 21 juli om 19:08
Altijd lekker voor een spits om niet te lang te hoeven wachten op de eerste treffer van het seizoen. Voor Eran Zahavi duurde het niet eens twee minuten.