Willem II heeft zich dinsdag versterkt met twee spelers. De Zweedse aanvaller Max Svensson is overgenomen van het Zweedse Helsingborgs IF en de Griekse verdediger Nikos Michelis wordt gehuurd van AC Milan.

De twintigjarige jeugdinternational Michelis speelde afgelopen seizoen bijna alle wedstrijden van het beloftenelftal van de Italiaanse topclub. Willem II heeft een optie tot koop opgenomen in het huurcontract van Michelis, die zich in de Eredivisie verder wil ontwikkelen.

"Ik ben een verdediger die graag opbouwt en liever niet voor de lange bal kiest", aldus Michelis dinsdag op de website van Willem II.

"Daarom past het Nederlandse voetbal denk ik bij mij, want hier wordt technisch en snel gevoetbald. Ook heb ik voor Willem II gekozen omdat jonge spelers hier een kans krijgen zich te laten zien."

Nikos Michelis.

Nikos Michelis.
Nikos Michelis.
Foto: ProShots

'Willem II had altijd mijn voorkeur'

De 23-jarige Svensson tekende dinsdag een contract tot medio 2024 bij Willem II. Hij speelde al 161 wedstrijden voor Helsingborgs, dat uitkomt op het hoogste niveau in Zweden, en scoorde 37 keer.

Afgelopen winter was Svensson al dicht bij een transfer naar Tilburg. "Toen kwam het niet tot een deal. Maar het contact is gebleven en ook andere clubs toonden interesse, maar Willem II heeft van die clubs altijd mijn voorkeur gehad", vertelt hij.

Begin deze maand nam Willem II al Emil Bergström op huurbasis over van FC Utrecht. De ploeg van de nieuwe trainer Fred Grim hoopt op een rustiger seizoen, nadat het afgelopen jaargang moest vechten tegen degradatie.

Max Svensson.

Max Svensson.
Max Svensson.
Foto: Pro Shots