ADO Den Haag probeert een overname van de club aantrekkelijker te maken. Er is namelijk geen overnamekandidaat meer over en de tijd begint te dringen voor de Hagenaars, die afgelopen seizoen degradeerden naar de Keuken Kampioen Divisie.

De directie, de raad van commissarissen en beide minderheidsaandeelhouders (HFC ADO Den Haag en Stichting Toekomst ADO) hebben samen met een deskundige de nieuw ontstane situatie besproken.

Volgens ADO zijn de laatst overgebleven overnamekandidaten met name op twee punten afgehaakt: de huurprijs van het stadion en de bestuursstructuur.

"Om een redding van ADO Den Haag te vergemakkelijken en een faillissement te voorkomen, hebben de hiervoor genoemde organen - bestuur STA, bestuur HFC, directie en rvc - aangegeven dat ze onvoorwaardelijk hun aandeel, bevoegdheden en posities beschikbaar zullen stellen ten behoeve van een nieuwe aandeelhouder", staat in een verklaring op de website van ADO.

"De bestuursstructuur en de bemensing zijn daarmee dus geen struikelblok meer voor de overname en redding van ADO Den Haag. Niemand is belangrijker dan de club."

Dinsdag won ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen Laakkwartier met 0-10.

Dinsdag won ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen Laakkwartier met 0-10.
Dinsdag won ADO Den Haag een oefenwedstrijd tegen Laakkwartier met 0-10.
Foto: ANP

'Geen triest gedenkteken'

ADO Den Haag en de bestuursorganen roepen de Chinese eigenaar United Vansen ertoe op hetzelfde te doen en de aandelen onvoorwaardelijk beschikbaar te stellen voor een nieuwe aandeelhouder.

"De deelnemers hopen dat hun stap ertoe leidt dat overnamekandidaten weer aan tafel komen. Want Den Haag kan en mag niet zonder ADO Den Haag! Het stadion mag niet het trieste gedenkteken aan het Prins Clausplein worden van de grote voetbalhistorie die Den Haag heeft gekend."

Onder leiding van trainer Ruud Brood is ADO inmiddels begonnen aan de voorbereiding op komend seizoen. De eerste competitiewedstrijd van de club is op zondag 8 augustus, thuis tegen Jong Ajax.