John van den Brom heeft woensdag met KRC Genk voor de tweede keer deze zomer een speler uit de Eredivisie gecontracteerd. De Belgische topclub neemt spelmaker Mike Trésor over van Willem II.

De 22-jarige Trésor, zesvoudig Belgisch jeugdinternational, lag nog voor twee jaar vast in Tilburg en heeft voor vier seizoenen getekend bij zijn nieuwe club. Het is niet bekend welk bedrag Willem II voor hem krijgt.

Trésor speelde in de jeugd van Anderlecht en kwam de laatste twee seizoenen uit voor Willem II, dat hem had overgenomen van NEC. In Brabant kwam de middenvelder tot zestig officiële wedstrijden, veertien doelpunten en achttien assists.

Ruim anderhalve week geleden haalde Van den Brom met Carel Eiting ook al een andere Eredivisie-speler naar Genk. De middenvelder werd overgenomen van Ajax en tekende net als Trésor een vierjarig contract.

Genk eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Belgische Jupiler Pro League, wat betekent dat de club komend seizoen in de voorrondes van de Champions League speelt.

Trésor is niet de eerste Willem II'er die deze zomer vertrekt. Eerder nam de club al afscheid van onder anderen Jordens Peters, Jan-Arie van der Heijden en Sebastian Holmén.