Het gonst al weken van de geruchten over een transfer van Cristiano Ronaldo, maar zijn huidige club Juventus verwacht dat de 36-jarige superster komend seizoen gewoon in Turijn blijft.

"We hebben geen signaal ontvangen dat Cristiano ons deze zomer gaat verlaten", zei de nieuwe technisch directeur Federico Cherubini donderdag op een persconferentie van Juventus.

"Wij hebben zelf ook geen signaal afgegeven dat hij moet vertrekken. We kijken ernaar uit dat Cristiano na zijn rustperiode weer bij de ploeg aansluit richting het nieuwe seizoen."

Ronaldo heeft nog een contract tot medio 2022 bij Juventus, de club die hem drie jaar geleden voor 117 miljoen euro overnam van Real Madrid. Door zijn aflopende verbintenis nemen de geruchten toe over een mogelijke terugkeer bij Real, Manchester United of zelfs Sporting CP.

Ronaldo, die afgelopen zondag met het Portugese elftal werd uitgeschakeld op het EK door een 1-0-nederlaag tegen België, zinspeelde eind mei via sociale media op een mogelijk vertrek bij Juventus door te schrijven dat hij al zijn doelen in Italië bereikt heeft.

De vedette, die ruim 30 miljoen euro per seizoen zou verdienen en daarmee zwaar op de begroting drukt bij Juventus, werd vorig seizoen topscorer van de Serie A (29 goals), maar Juve greep voor het eerst sinds 2012 naast de landstitel. Bovendien lukte het weer niet om de Champions League te winnen.

Cristiano Ronaldo en Juventus wonnen vorig seizoen wel de Italiaanse beker.

Cristiano Ronaldo en Juventus wonnen vorig seizoen wel de Italiaanse beker.
Cristiano Ronaldo en Juventus wonnen vorig seizoen wel de Italiaanse beker.
Foto: Pro Shots