Sparta Rotterdam heeft zich vrijdag versterkt met Vito van Crooij. De aanvallende middenvelder komt over van VVV-Venlo en tekende een contract voor drie seizoenen op Het Kasteel, waardoor hij in de Eredivisie actief blijft.

"Vito staat al lang op ons netvlies", zegt technisch directeur Henk van Stee op de website van Sparta. "Hij is een speler die wat ons betreft goed bij Sparta past, zeker met zijn wedstrijdinstelling. Iedereen weet dat hij met zijn traptechniek ook een meerwaarde kan zijn."

De 25-jarige Van Crooij speelde sinds vorig jaar zomer voor VVV, waarvoor hij in 34 officiële wedstrijden vier keer scoorde. Hij had bij de Limburgse club, die afgelopen seizoen uit de Eredivisie degradeerde, nog een contract tot medio 2024. Het is onbekend welk bedrag met de transfer naar Sparta is gemoeid.

Van Crooij was bezig aan zijn tweede periode bij VVV, waarvoor hij van 2013 tot en met 2018 ook uitkwam. Daarna speelde hij twee seizoenen voor PEC Zwolle.

Voor Sparta is Van Crooij de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen. Eerder legden de Rotterdammers Laurent Jans (Standard Luik) vast en namen ze Kenzo Goudmijn op huurbasis over van AZ.