Alexander Büttner staat vanaf vrijdag op het trainingsveld bij RKC Waalwijk. De 32-jarige linksback zit zonder club en houdt zijn conditie op peil bij de nummer veertien van het afgelopen Eredivisie-seizoen.

Het is niet duidelijk of de aanwezigheid van Büttner in Waalwijk betekent dat hij in aanmerking komt voor een contract. RKC meldt alleen dat hij "de komende periode" meetraint.

Büttner stond voor het laatst onder contract bij het Amerikaanse New England Revolution, waar hij in januari van dit jaar vertrok. Hij zou vervolgens aan de slag gaan bij Apollon Limassol op Cyprus, maar die transfer ketste af.

De geboren Doetinchemmer begon zijn loopbaan bij Vitesse, waar hij tussen 2007 en 2012 speelde. Hij verdiende een transfer naar Manchester United, maar brak daar niet door.

Na twee jaar bij de Engelse topclub vertrok Büttner naar Dinamo Moskou, dat hem in 2016 aan Anderlecht verhuurde. In 2017 keerde de vleugelverdediger voor twee jaar terug bij Vitesse.

RKC staat komend seizoen onder leiding van trainer Joseph Oosting, die vorig seizoen assistent-coach bij Vitesse was. Hij is de opvolger van de naar Willem II vertrokken Fred Grim.