Nicolai Jørgensen heeft de leiding van Feyenoord laten weten dat hij wil vertrekken. De Deense spits traint daarom voorlopig ook niet mee bij de hoofdmacht van de nieuwe coach Arne Slot.

"Vorig seizoen heb ik Nicolai vaak horen zeggen dat hij een nieuwe uitdaging wil. Hij heeft dat ook wel bij Frank Arnesen (technisch directeur, red.) aangegeven, maar soms heeft een speler daar na de vakantie een andere idee over en ik wilde het dan ook van hem zelf horen", zei Slot maandag op een persconferentie.

"Na de testdag heb ik hem bij me geroepen en zei hij nogmaals dat hij heel graag weg wil", vervolgde Slot. "Dan ben ik ook duidelijk en heb ik gezegd dat ik alleen verder wil met spelers die bij Feyenoord willen blijven. Daarom zal Jørgensen voorlopig apart van de groep trainen."

De dertigjarige Jørgensen, die nog een jaar contract heeft, speelt sinds de zomer van 2016 bij Feyenoord en was in al die jaren goed voor 58 doelpunten en 23 assists in 151 wedstrijden. Met de Rotterdammers werd Jørgensen in 2017 landskampioen. Ook won hij in 2018 de KNVB-beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal (2017 en 2018).

Arne Slot stond voor het eerst op het veld als Feyenoord-coach.

Arne Slot stond voor het eerst op het veld als Feyenoord-coach.
Arne Slot stond voor het eerst op het veld als Feyenoord-coach.
Foto: Pro Shots

Ook internationals ontbreken nog in Rotterdam

Naast Jørgensen zijn ook EK-gangers Steven Berghuis, Orkun Kökçü en Róbert Bozeník nog niet aanwezig op trainingscomplex 1908. Zij sluiten later in de voorbereiding aan. Opvallend genoeg is Nick Marsman er wel bij. Tot zijn vertrek naar Inter Miami zal hij blijven meetrainen bij Feyenoord.

Middenvelders Guus Til en Francesco Antonucci werken hun eerste training bij Feyenoord af. De Belg Antonucci werd vorig jaar al vastgelegd door de Rotterdammers, maar werd in het afgelopen seizoen nog verhuurd aan FC Volendam. Til wordt door Feyenoord voor een jaar gehuurd van Spartak Moskou.

Over een maand staan voor Slot zijn eerste officiële wedstrijden met Feyenoord al op het programma. Op 22 en 29 juli is FK Decic uit Montenegro of FC Drita uit Kosovo de tegenstander in de tweede voorronde van de Conference League.

Zaterdag staat de eerste oefenwedstrijd voor Feyenoord op het programma. KAA Gent is dan de tegenstander. Op 3 juli oefent de nummer vijf van het afgelopen Eredivisie-seizoen tegen AEK Athene. De competitie wordt op 15 augustus geopend met een uitwedstrijd tegen Willem II.