Hoewel het EK pas net is begonnen, gaan PSV en Feyenoord woensdag al de koker in bij de loting voor de start van hun Europese seizoen. Een overzicht van de clubs die ze kunnen treffen.

PSV werd woensdagmiddag gekoppeld aan het Turkse Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League. De Brabanders beginnen met een thuiswedstrijd op 20 of 21 juli.

Ook Feyenoord hoort woensdag wie de tegenstander is bij de start van het Europese seizoen. De ploeg van de nieuwe trainer Arne Slot begint in de tweede voorronde van de nieuwe Conference League.

Feyenoord heeft net als PSV een geplaatste status, wat betekent dat ploegen als FC Basel, FC Kopenhagen, Viktoria Plzen en KAA Gent worden ontlopen.

Het Poolse Pogon Szczecin is een van de negen clubs die de Rotterdammers wél kunnen tegenkomen. De andere mogelijke opponenten zijn FK Dedic, FC Drita, Racing FC Union Luxemburg, Breidablik, La Fiorita, Birkirkara FC, FC Sfântul Gheorghe en FK Partizani.

De wedstrijden van Feyenoord zijn op 22 en 29 juli. Als de Rotterdammers verliezen, zijn ze Europees direct uitgespeeld.

Om 13.30 uur gaan de Conference League-clubs de koker in.