De Oranjevrouwen spelen kort voor hun vertrek naar Japan, waar ze meedoen aan de Olympische Spelen, in eigen land een oefeninterland tegen Zuid-Afrika. Die uitzwaaiwedstrijd vindt plaats op zaterdag 3 juli op een nog onbekende locatie.

De oefeninterland mag voor volle tribunes gespeeld worden, omdat de coronamaatregelen aan het einde van deze maand verder worden versoepeld. Bezoekers moeten zich vooraf wel laten testen of een vaccinatiebewijs laten zien.

Na het duel met Zuid-Afrika gaat Oranje naar Japan, om zich voor te bereiden op de Spelen. In de aanloop naar de eerste groepswedstrijd, op 21 juli in Rifu tegen Zambia, spelen de 'Leeuwinnen' nog een oefeninterland achter gesloten deuren.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman oefent komende dinsdagavond in Enschede tegen Noorwegen (aftrap 18.00 uur). Het betekent voor de voetbalsters een terugkeer naar de plek waar ze in 2017 de Europese titel veroverden.

"We hebben mooie wedstrijden gespeeld in Enschede", zei Wiegman maandag over de halve finale tegen Engeland (3-0) en de finale tegen Denemarken (4-2) op het EK van 2017. "Mooi dat we eindelijk weer voor supporters mogen spelen. Daar verheugen we ons enorm op."

Vooralsnog zijn er 2.700 kaarten verkocht voor het duel in de Grolsch Veste, waar maximaal 7.500 mensen naar binnen mogen. Bezoekers moeten zich net als bij de wedstrijd tegen Zuid-Arika vooraf laten testen op het coronavirus.